Foto: Tviter/Amazon European Masters

U polufinalu EU Mastersa čak tri tima iz Francuske.

LDLC je bio veliki favorit u francuskom finalu budući da nisu izgubili ni jedan jedini meč. Međutim, Karmine Corp se osvetio za poraz u francuskoj League of Legends ligi (LFL) i uzeo treću uzastopnu evropsku titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Najveće pojačanje i jedan od najboljih ADC igrača Evrope, Martin “Rekkles” Larsson, prvi put je osvojio ovo takmičenje i tako odgovorio na kritike koje je dobijao tokom celog splita nakon jako turbulentu sezone.

Karmine Corp je kao trećeplasirana ekipa prošla na Masters, ali u plej-in fazu gde su pokazali odličnu igru i bez problema prošli na Main Event, na kojem su u grupi zauzeli prvo mesto i tako u četvrtfinalu izbegli LDLC.

U polufinalu su savladali Vitality.Bee i po prvi put u istoriji EU Mastersa u francuskom finalu pobedili sa 3:1 protiv esports sekcije fudbalskog kluba Lion.

Inače, nakon prošlogodišnje odbrane titule prvaka Evrope, dočekale su ih čestitke njihovih navijača i fanova, ali i francuskog predsednika Emanuela Makrona koji je izjavio da želi tri najveća turnira uz Olimpijske igre 2024. u Parizu.

BONUS VIDEO Formula 1 u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram