Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Selektor razočaran.

Selektor reprezentacije Srbije u rukometu Toni Đerona istakao je da njegovi igrači nisu uspeli da pronađu način da odgovore Norveškoj u porazu na otvaranju druge faze takmičenja rezultatom 31:28:

PROČITAJTE JOŠ...

„Znali smo da će norveški tim podići intenzitet u drugom poluvremenu, kao što su to učinili i protiv Holandije. Nismo našli način da odgovorimo na taj intenzitet, odbrana je bila loša, ali je problem u napadu bio veći“, rekao je Đerona, a preneo Rukometni savez Srbije.

Skandinavci su pobedom zakoračili ka mestu u četvrtfinalu, dok Srbiji ostaje borba za plasman, a Đerona je otkrio šta je presudilo:

„Izgubili smo mnogo lopti u prvih 15 minuta i nismo uspeli da se vratimo. Utakmica se igra 60 minuta, protiv timova poput Norveške ne može da se pobedi ako odigraš dobrih 30-40 minuta. Analiziraćemo ovaj meč, probaćemo da izvučemo pouke i učimo iz sopstvenih grešaka“, dodao je selektor „orlova“.

Preostala su još dva meča:

„Veliki cilj je da se vratimo posle ovakvog poraza, da odigramo što bolje sve preostale utakmice. Nada postoji, pratićemo rezultate drugih timova, ali ključno je da moramo biti na 100 odsto svojih mogućnosti protiv Holandije i Argentine“, rekao je Đerona.

U drugom kolu druge faze Srbija će igrati protiv Argentine.

Grupa 3:

Katar – Holandija 30:32 (19:15)

Nemačka – Argentina 39:19 (24:11)

Srbija – Norveška 28:31 (17:14)

Standings provided by Sofascore

Grupa 4:

SAD – Bahrein 27:32 (13:17)

Egipat – Belgija 33:28 (22:15)

Danska – Hrvatska 32:32 (15:16)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar