Foto: Starsport.rs

Reprezentacija Srbije je poražena od selekcije Norveške sa 31:28 u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva u rukometu.

„Orlovi“ su imali u jednom trenutku, tokom drugog poluvremena, i pet poena razlike, sve je ulazilo, ali je tome došao kraj u 40. minutu.

Norveška je tada napravila neverovatnu seriju i uspela je da preokrene i stigne do pobede.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom poluvremenu je blistao Miloš Orbović, koji je šutirao pet od pet u tom delu meča.

Na golu je sjajno branio Dejan Milosavljev, koji je spustio „rampu“ Norvežanima, i usledila je prva osetnija prednost Srbije tokom 15. minuta.

Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Desni bek „orlova“ Jovica Nikolić je u 21. minutu doveo našu selekciju u vođstvo od  13:9, da bi Orbović uz zvuk sirene za kraj prvog dela postigao pogodak za +3 (17:14).

Ipak, mrlju na sve to je stavila povreda Nikolića, koji je u 29. minutu izvrnuo koleno i naši momci su ostali bez veoma bitnog igrača.

Nastavila je naša selekcija da briljira i u drugom delu, Milosavljev je vezao dve odbrane i delovalo je da će Srbija doći do velike pobede.

To se nije desilo, pošto su se Norvežani probudili i napravili veliku seriju, a napad „orlova“ je baš u tim trenucima stao.

Od +5 u 39. minutu, krenulo je sve nizbrdo golom najboljeg igrača Sandera Sagosena, koji je do tog momenta bio van liste strelaca.

Foto: Starsport.rs

Nastavila se serija Norvežana i posle toga, Blonc je vezao dva gola i Srbija se u tom momentu predala. U tom periodu su „orlovi“ bili gotovo 10 minuta bez postignutog gola.

Ovim porazom je okončan san Srbije o plasmanu u četvrtfinale koji bi našu selekciju odveo u kvalifikacije za OIimpijske igre u Parizu.

Za Srbiju su po pet golova postigli Bogdan Radivojević, Orbović i Petar Đorđić, a Nemanja Ilić je dao gola. U reprezentaciji Norveške najbolji su bili Sebastijan Barthold i Sagosen sa po pet golova.

Srbija sledeći meč igra u subotu od 15.30 protiv Argentine.

Standings provided by Sofascore


Srbija – Norveška 28:31

Dvorana: Spodek (Katovice); Sudije: Bruner i Salah (obojica iz Švajcarske)

Srbija: Milosavljev (10 odbrana), Cupara (1 odbrana), Vorkapić 1, Borzaš, Abutović, Radivojević 5, N. Ilić 3, Pešmalbeh 2, V. Ilić, Kukić 2, Nikolić 2, Marsenić 2, Orbović 5, Milosavljević 1, Dodić, Đorđić 5; Trener: Toni Đerona

Norveška: Saevars (3 odbrane), Bergerud (7 odbrana), Aga Ek, Sagosen 5, Barthold 5, Overjdžordet, Overbi 3, Toft, Bjornsen 2, Gulerud 4, Johanesen 2, O’ Saliven 2, Reinkind 1, Solstad, Guliksen, Blonz 4, Abelvik Rod 3; Trener: Jonas Vile

Srbija - Norveška 28:31

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar