Sjajno izdanje "orlova".

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Srbije odigrali su još jednu fenomenalnu partiju i razbili Južni Sudan rezultatom 115:83 i tom pobedom sa maksimalnim skorom prošlaiu drugu fazu.

PROČITAJTE JOŠ

Srbiju u petak očekuje duel sa Italijom, selekcijom koja je postala noćna mora ovog tima, a u nedelju sa Dominikanskom republikom, a jedna pobeda je potrebna za četvrtfinale.

Briljirali su Nikola Jović sa 25 poena koji nije imao promašaj iz igre (5/5 za tri poena), dok je najveći indeks imao Bogdan Bogdanovi koji je ubacio 23 poena uz devet asistencija. Odlični su bili i Milutinov sa 17 poena i 10 skokova, Dobrć sa 12, Gudurić sa 11 i Marinković sa 10, a sjajno je dirigovao Stefan Joić sa 13 asistencija.

U redovima Južnog Sudana su se izvojili Kauko sa 21, Omot sa 17 i Šajok sa 12.

Za razliku od prva dva meča, Srbiji je trebalo vremena da se adaptira na igru Južnog Sudana i napravi prednost. Sjajno je Srbija otvorila napadački, proradio je i Bogdanović dok je Nikola Jović sjajno trčao i pretio i sa ulaza i sa distance.

Ipak, problem je bio u odbrani, pošto je rival lako dolazio do poena. Pogađali su Sudanci i za tri i za dva i sa linije slobodnih bacanja, a nakon serije poena su sredinom prve deonice mogli i da povedu.

Srbija se tada probudila,i ubacila u višu brzinu, pa je serijom dobrih odbrana i kontranapada do kraja prve deonice uspela da se odlepi na 10 poena prednosti. Pored Bogdanovića je u tim trenucima sjajno igrao i Stefan Jović, pa je prednost lako narasla.

Srbija je loše počela i drugu četvrtinu u odbrani pa je Sudan sa dve trojke ponovo pripretio, ali je Gudurić tada krenuo da secira prodorima i asistencijama odbranu rivala i „orlovi“ su lako odbili i ovaj nalet.

Na trenutak je svima srce p reskočilo kada je posle jednog duela Ognjen Dobrić pao i uhvatio se za zglob, ali je brzo nastavio i ostao na terenu. Kao d ga je pad „opravio“, Dobrić je potom pogodio i za tri poena, što je bil prva njegova trojka na prvenstvu koju smo svi čekali.

Do poluvremena su naši uspeli da naprave i rekordnih 17 poena razlike u prvom delu i obezbede miran nastavak.

Ako je i bilo dileme, rešene su na startu drugog poluvremena. Srbije je serijom trojki i dobrih odbrana otišla na 28 poena viška i tu definitvno slomila otpor rivala.

Iako je Sudan u završnici treće deonice na krilima sudijske greške i nekoliko loših poteza naših momaka, smanjio na 18 poena minusa, nije bilo nikakve drame.

Nalet na startu četvrte četvrtine, trojke Bogdanovia i Marinkovića ugušile su i poslednji trzaj rivala, pa smo do kraja gledali mahom revijalnu košarku. Srbija je na četiri minuta do kraja probila i granicu od sto poena, posebno imponuje to što smo meč završili sa čak 34 asistencije i čak 17 trojki iz 32 pokušaja.

Srbija – Južni Sudan 115:83 (30:20, 26:19, 27:26, 32:18 )

Dvorana: Araneta; Sudije: Roso, Buaki, Nuahim

Srbija: Bogdanović 23, Dobrić 12, N. Jović 25, S. Jović 4, Milutinov 17, Avramović, Davidovac 8, Gudurić 11, Marinković 10, Petrušev, Ristić 5, Simanić.

Južni Sudan: Gabrijel 4, Džons 3, Kuani 6, Omot 17, Šajok 12, Akut 3, Bar, Dek 5, Deng, Kakuo 21, Madut, Maluač 2.

Srbija - Južni Sudan 106:80

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar