Srbija sa Portorikom od 14 sati po srpskom vremenu igra drugi meč na Mundobasketu

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

I jedni i drugi su slavili na premijeri u Manili, „orlovi“ više nego ubedljivo protiv Kine (105:63), dok je Portoriko posle istinske drame srušio Južni Sudan.

Pobednik ovog meča obezbediće plasman u drugu grupnu fazu, u kojoj se ukršta sa grupom A, gde su Italija, Dominikansa Republika, Angola i verovatno prežaljeni domaćin Filipini.

Srbija je deklasirala Portoriko (110:75) u jedinoj proveri u Beogradu pred Mundobasket, a na Svetskom prvenstvu su igrali 2019. u Kini. Tada su „orlovi“ slavili sa velikih +43 (90:47), što je drugi najteži poraz Portorika u istoriji SP, prvi je od SAD 1994. godine rezultatom 134:83.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko četa Svetislava Pešića bude trijumfovala u „Araneti“, može da ispiše istoriju srpske košarke na Mundobasketu.

Srbija je pobedila u poslednje četiri utakmice u prvoj grupnoj fazi svetskih prvenstava, ali nikada nije ostvarila pet uzastopnih pobeda u ovoj fazi.

Prosečna razlika na ta četiri trijumfa bila je moćnih +41, uz 105 ili više postignutih poena na tri od te četiri utakmice, uključujući i onu protiv Kine na otvaranju ovogodišnjeg prvenstva (105:63).

Prethodna tri deklasiranja dogodila su se na SP u Kini pre četiri godine, protiv Angole bilo je 105:59, protiv Filipina 126:67 i protiv Italije 92:77.

Zanimljivo i da je kapiten Bogdan Bogdanović postigao po najmanje 12 poena na 12 od poslednjih 13 utakmica Mundobasketa, a jedina na kojoj je imao manje je upravo protiv Portorika 2019. u Kini, kada je imao svega pet.

Sjajni šuter je postigao ukupno 305 poena na svetskim prvenstvima, više od bilo kog drugog igrača na takmičenju od svog debija 2014.

BONUS VIDEO Nebojša Todorović uživo iz Manile: Srpski navijači zapevali „Igraj i pobedi“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar