Foto: AP Photo/Alex Brandon

Najbolji košarkaš Letonije Kristipas Porzingis nije hteo da propusti Mundobasket, makar kao navijač.

Foto: Promo

Kao igrač na njemu nije mogao da obuče dres nacionalnog tima zbog povrede, pa mu je preostalo da se oporavlja i sprema za novu sezonu u dresu Boston Seltiksa gde je trejdovan iz Vašingtona.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekadašnji pik Njujork Niksa i Dalas Maveriksa više puta je imao problema s povredama, ali je uvek kad je mogao igrao za Letoniju.

U njegovom odsustvu je sada zablistao Arturs Žagars, dok letonski tim uz Kanadu ide u narednu fazu Mundobasketa.

„Ne mogu baš da im pomažem na terenu, ali tu sam, oko tima, uz njih. Pokušavam da im dajem neke savete za igrače koje znam iz NBA. Naravno, sve vreme se trudim da održim visoku motivaciju za utakmice. Pozitivnu energiju“, rekao je Porzingis, a prenosi Eurohups.

Kristaps je razočaran jer je sredinom avgusta morao da odustane od prvog Mundobasketa svog tima zbog plantarnog fascitisa, ali se radovao što je njegov tim eliminisao Francusku.

„Samo sam hteo da budem uz tim. Imam dugu sezonu ispred sebe, u Bostonu verovatno. Hoću da provedem što više vremena sa mojim saigračima, dok mi je porodica kod kuće“, rekao je Porzingis u Džakarti.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Ognjen Jaramaz o početku priprema i novoj sezoni s Partizanom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar