Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Prvi čovek Crvene zvezde poslao zagonetnu poruku.

Sezona tek što se završila, za Crvenu zvezdu je gotovo već počela sledeća, jer je pauza donela buru na Mali Kalemegdan.

PROČITAJTE JOŠ

Otišla su trojica bitnih igrača, pitanje je da li ostaje Nikola Kalinić, dok je treneru Dejanu Radonjiću istekao ugovor i klub mu je dao rok da se izjasni o ponudi do kraja juna.

Iako su se crveno-beli u ponedeljak oglasili saopštenjem, predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, prokomentarisao je aktuelnu situaciju.

„Ne treba niko da se takmiči dok ne plati porez. Postojaće Zvezda i bez svih nas. Zvezda postoji 80 godina, od Nebojše Popovića i drugih. Neko je ostao pet, 10 godina, svako treba da vidi šta je ostavio od trofeja do finansija. Oni koji su najglasniji, ostavili su mnogo dugova klubu. Dok smo mi plaćali poreze, drugi su plaćali igrače“, rekao je Čović.

Prvi čovek srpskog i regionalnog šampiona imaju je jasnu poruku.

„Zvezda neće da propadne, ja to kažem, ostali mi u klubu ili ne. Uostalom, najuspešniji smo srpski klub u Evropi, bili smo 12. u Evroligi. Dođite, uzmite klub, radite posao i nema ljutiš. Ili ako im se viša sviđa – gotovi smo, propadosmo…“.

Zvezdu su već napustili Ostin Holins, Dejan Davidovac i Nejt Volters, kao i Maik Cirbes, a izvesno je da će otići još neko iz šampionske ekipe.

PROČITAJTE JOŠ

„Interesantno je što svi brinu, svi hoćemo dobar tim da imamo. Naravno da i mi hoćemo garantovan budžet. Naravno da smo hteli prošle godine kada je potpisao Dobrić, da potpiše i Davidovac, ali je procena struke bila da treba da se dokaže. Ponuda CSKA je duplo veća, to se ne odbija. Davidovac je od 2014. u sistemu, nek ode da zaradi. Sa Holinsom nismo produžili ugovor u januaru, šta da radimo… Što se tiče Dejana Radonjića, dali smo ponudu, finansijski uslovi su vrlo dobri. Vaše je da odgovorite – prihvatam ili ne. Ili prihvatam, ali popravite ovo i ono. Šta sad da radimo“, naglasio je Čović gostujući na TV Pink.

Podsetimo, Zvezda je po pitanju ostanka trenera Radonjića izdala sledeće saopštenje:

„Crvena zvezda obaveštava javnost u cilju sprečavanja svih spekulacija, objavljivanja neistina i „bombastičnih“ i neproverenih naslova da trener Dejan Radonjić ima zvaničnu ponudu za nastavka saradnje. Ponuda je rezultat intenzivnih razgovora koje smo vodili tokom sezone, a posebno nakon završetka Superlige Srbije, i radi se o dvogodišnjem nastavku saradnje.

Krajnji rok za konačan odgovor Dejana Radonjića na upućenu ponudu očekujemo do 30. juna.

Crvena zvezda kao transparentan klub koji je o svemu u prethodnom periodu detaljno informisao javnost, počev od svog finansijskog poslovanja, o ishodu pregovora blagovremeno će obavestiti javnost.“

BONUS VIDEO Košarkaši Zvezde podigli trofej šampiona Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare