Foto: ABA/Igokea/Nikola Vuruna

Košarkaši Crvene zvezde igraće protiv Igokee u polufinalnoj seriji ABA lige, poznato je nakon 26. kola regionalnog takmičenja.

Mornaru je za mesto u plej-ofu bila neophodna pobeda u Laktašima, dok je Cedevita čekala poraz Barana, uz pobedu nad Megom.

PROČITAJTE JOŠ...

No, ekipa Mihaila Pavićevića je dala sve od sebe da to postane apsolutno nebitno, pošto je odigrala jedan sjajan meč i ubedljivo slavila 88:79.

Prva četvrtina protekla je u egalu, Mornar je na pauzu otišao sa 24:22, Igokea je uspela da izjednači na 30:30, ali nakon toga više nije bilo povratka.

Pre kraja poluvremen Mornar je otišao na +13, i tu razliku u drugom poluvremenu sačuvao bez problema. Igokea je u nekoliko navrata uspela da priđe na šest poena razlike, ali bi ubrzo usledio odgovor, povratak na veliku razliku, te je Mornar lagano priveo meč kraju.

Ovom pobedom došao je ne samo do mesta među četiri najbolja, već i do treće pozicije, pa će tako odmeriti snage sa ekipom Budućnosti, dok drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Igokea.

ABA liga, polufinalni parovi

Crvena zvezda – Igokea

Budućnost – Mornar

U poslednjoj utakmici ligaškog dela ABA lige Cedevita je nakon preokreta stigla do pobede nad Megom u Ljubljani 85:79. Mega je prvu deonicu dobila 30:19, ali je u drugom poluvremenu Cedevita uzvratila sjajnom trećom deonicom (26:15), da bi u završnih 10 minuta dobrom odbranom rivala iz Beograda sveli na samo 14 poena i došli do pobede.

No, uprkos tome, ekpa iz Slovenije neće zaigrati u borbi za titulu, pošto je takmičenje završila iza Mornara i Igokee.

ABA LIGA, 26. KOLO

Utorak

Igokea – Mornar 79:88

Cedevita Olimpija – Mega 79:85

Ponedeljak

Borac – Cibona 77:82

FMP – Krka 91:85

Partizan – Split 80:58

Zadar – Crvena zvezda 70:90

Foto: Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram