Foto:Screenshot

Jole Petrović, otac Dražena Petrovića, jednog od najboljih košarkaša sa prostora Balkana, i čuvenog trenera Ace Petrovića, preminuo je u Zagrebu u svojoj 94. godini.

PROČITAJTE JOŠ...

Kao izvor smrti navedena je duga i teška bolest, a o njegovom stanju nije bilo previše informacija, sem da je poslednjih godina bio nepokretan, kao i da je živeo u Zagrebu, prema informacijama koje je preneo hrvatski portal Indeks.

Rođen u Trebinju, Jole Petrović je dugo radio kao policijski službenik u Šibeniku, gde je upoznao Biserku, sa kojom je dobio dva sina, Dražena i Aleksandra.

Prema pisanju hrvatskih medija, on je zbog zdravstvenog stanja poslednjih godina živeo veoma povučeno, poslednjih nekoliko meseci je bio prikovan za krevet zbog bolesti.

Supruga Biserka i on su 2019. godine proslavili 60 godina braka.

Sin Aleksandar se proslavio više na klupi nego na terenu, dok je Dražen svojim fantastičnim partijama pre svega u Evropi, ali i u NBA ligi, gde je nosio dres Nju Džersi Netsa, zaslužio nadimak „košarkaški Mocart“. Njegovu karijeru prekinula je saobraćajna nesreća 7. juna 1993. godine u blizini nemačkog Ingolštada.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram