Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sezona bez trofeja i rezultatski ispod svakog nivoa bio je svojevrsni antiklimaks za Partiuzan nakon što su godinu dana ranije došli na korak do Fajnal fora Evrolige.

Zbog toga su se u taboru crno-belih odlučili na poptunu rekonstrukciju ekipe za narednu sezonu kakva dugo nije viđena, a sastav još uvek nije kompletiran.

U stvari, mnoge stvari su i dalje u magli, bar kada su zvanične informacije u pitanju iako su sa druge strane brojni transferi dogovoreni.

PROČITAJTE JOŠ

U taboru crno-belih su se odlučili na drugačiji pristup ovog prelaznog roka i nakon što su ozvaničili tri nova imena, u klubu su stali sa objavama. Predsednik crno-bellih Ostoja Mijailović potvrdio je da je dovedeno 11 novih igrača, ali da će promocija ovoga puta biti potpuno drugačija i najavio nešto spektakularno u stilu prošlogodišnje utakmice na stadionu Tašmajdan protiv Fuenlabrade.

A šta znamo do sada?

Partizan su zvanično napustili Pi Džej Doužer, Džejlin Smit, Kevin Panter, Danilo Anđušić, Mateuš Ponitka, Zek Ledej, Alen Smailagić i Frenk Kaminski.

Još uvek nije poznat status nekoliko igrača koji imaju ugovor ili se oko novog pregovara, ali su sve indicije da ih nećemo gledati u dresu naredne sezone. U pitanju su Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Džejms Naneli dok je najveća neizvesnost oko Bruna Kabokla koji želi da ode, a Partizan ne želi da ga pusti, bar ne bez obeštećenja.

Vanja Marinković Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

To crno-bele ostavlja samo na Balši Koprivici iz sastava od prošle godine kao jedinog sigurnog za narednu sezonu.

Kada su u pitanju pojačanja, klub je zvanično saopštio da su ugovore potpisali Frenk Nilikina, Ife Ludberg i Vanja Marinković, a za još osmoricu košarkaša je sve dogovoreno i čekaju se zvanične objave.

Tako će na poziciji plejemejkera Partizan imati dvojac sa NBA iskustvom. Pored Nilikine, u klub je doveden i Karlik Džons koji je javnosti poznat po sjajnim igrama u dresu Južnog Sudana između ostalog i protiv Srbije. Za razliku od Nilikine koji je fizički dominantan i sjajan defanzivac, Džons je sjajan strelac i asistent i jasno je da Obradović želeo različite profile na ovoj poziciji.

Bekovsku liniju će činiti Sterling Braun, Ife Lundberg i Vanja Marinković. Dok je Braun kalsičan strelac, Lundberg i Marinković donose i fizikalnost i odličnu odbranu, a reprezentativac Srbije može i na poziciju krila u nižim petorkama.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Partizan na poziciji plejmejkera ima i Arijana Lakića koji stiže iz Zadra kao deo domaće osnove da kompletira rotaciju.

Kada su krila u pitanju, dogovorena je saradnja sa Isakom Bongom i Marijom Nakićem, a čini se da će crno-beli tu tražiti kapitalca jer nijedan od pomenute dvojice ne deluje kao igrač za startera ekipe sa najvišim ambicijama.

Na poziciji krilnog centra Partizan ima Ajzeu Majka koji je briljriao u Evrokupu, ali nema evroligaškog iskustva, ako da se očekuje i startna četvorka, a i dalje traje saga oko Čimea Monekea kojeg crno-beli žarko žele, ali je cena za sada previsoka.

Centarska linija je zatvorena dovođenjem Brendona Dejvisa i Tajrika Džonsa čime je Partizan dobio iskustvo, atleticizam i potencijalno rešenje problema u skoku i odbrani, a očekuje se i napredak Balše Koprivice posle brojnih problema sa povredama.

Jasno je da je ovoga puta Obradović rešio da napravi fizički i defanzivno moćnu ekipu koja se sistemski lakše uklapa u njegove zamisli i ratnički je nastrojena, a od dolaska krila i četvorke zavisiće i njen krajni domet.

Jasno da će navijači u narednoj sezoni gledati drugačije crno-bele, a nada je da će ishod ovog puta biti drugačiji.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare