Željko Obradović
Foto: Starsport

Željko Obradović, trener Partizana, kritikovao je posebno dve stvari nakon što je Crvena zvezda savladala crno-bele sa 85:82 u prvom meču finalne serije ABA lige.

Poslednjih 15 sekundi je trajalo čak 12 minuta što je situacija koja se ne viđa često, ali se još ređe dešava da semafor naprasno prestane da pokazuje vreme zbog, čini se, greške zapisničkog stola.

PROČITAJTE JOŠ

Stalo je vreme napada i ono koje označava koliko je još ostalo do kraja susreta zbog čega je usledio prekid od nekoliko minuta dok to nije rešeno.

„Jedna izvanredna utakmica, čestitao bih Zvezdi na pobedi. Ponosan sam kako je moja ekipa izgledala, to sam rekao u svlačionici. Mnogo je stvari da se komentariše, ne želim da ulazim u to, samo jednu stvar ću da apostrofiram i to je da ako ljudi koji sede za zapisničkim stolom dozvole da se zaustavi vreme u najvažnijem napadu, da ne ide sat, onda je to veliki problem. To se desilo. Ostalo je 24 sekunde do kraja napada, 11 sekundi za distribuciju i da završi napad Zvezda. Stao je i taj sat i stalo je 11 sekundi. To nije normalno i uobičajeno i neko bi trebalo da povede računa o tome. Sve ostalo je za analizu, čestitao bih Zvezdi, neke stvari su jasne. Želim i mojima da čestitam na borbi i onome što su pokazali večeras“, rekao je Obradović posle utakmice na konferenciji.

Druga stvar koja mu je zasmetala bio je sam kalendar i raspored mečeva. Pauze između četvrtfinalnih i polufinalnih mečeva su velike, a one u finalu…

„Bilo je mnogo stvari bitnih za utakmicu i nekih koje ćemo analizirati da se spremimo. Detalji su odlučivali, ali u sredu će već biti drugačije. Nova utakmica, nova energija, probaćemo da se spremimo za te detalje kao i uvek kad je plej-of u pitanju. Interesantno je da se liga igra ovako. Odigraš utakmicu u četvrtfinalu i čekaš sedam dana, odigraš polufinale, čekaš sedam dana. Onda dođe finale i igraš na dva dana. Nemam ništa protiv, uobičajeno je i stvarno tako treba da bude, ali onda ceo plej-of treba da bude na dva dana. Ako imamo kalendar, svi se složimo na početku godine, dignemo ruke i onda nema menjanja, sem ako neki naš klub uđe u završnicu evropskih takmičenja“, kaže Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare