Dejan Davidovac i Zek Ledej, KK Crvena zvezda i KK Partizan, ABA liga finale 2024
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 85:82 u prvom meču finalne serije ABA lige (pobednik je ekipa koja dođe do tri trijumfa), a meč je trajao neobično dugo.

Pri rezultatu 81:80 za crveno-bele sudije su svirale „mrtvu loptu“, pa je usledilo podbacivanje za Zeka Ledeja i onda Dejana Davidovca.

PROČITAJTE JOŠ

Čak je i to podbacivanje moralo da bude ponovljeno, a Davidovac je opet bio uspešniji, pa je na 11,6 sekundi do kraja pogodio oba slobodna bacanja upravo nakon faula Ledeja.

Željko Obradović, trener Partizana, tražio je tajm-aut nakon što je Luka Mitrović faulirao Džejmsa Nanelija koji je pogodio oba bacanja za 83:82. Usledio je sudijiski čelendž jer su sudije proveravali da li je Nemanja Nedović ili Aleksa Avramović poslednji dirao loptu, a onda je usledila lopta za Zvezdu.

Davidovac pogađa oba slobodna bacanja kasnije i postavlja rezultat 85:82. Partizan nije imao tajm-aut, pa je Avramović uzeo loptu, a onda šutirao sa polovine terena za produžetak.

Uz to je došlo i do problema sa semaforom koji je naprasno stao u jednom trenutku Zvezdine akcije, pa su sudije gubile minute pokušavajući da utvrde koliko je vremena prošlo. Na kraju je sat sa 24,7 sekundi spušten na 14,7 pre mrtve lopte.

BONUS VIDEO Špalir za crno-bele na izlasku iz dvorane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare