Željko Obradović
Foto: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović dobiće još jedan trenerski angažman.

O tome je u podkastu ABA lige pričao Aco Petrović, brat nekadašnjeg hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedavno je njegov zagrljaj sa Željkom Obradovićem, u danu kad se igrala utakmica Cibone i Partizana u Zagrebu, privukao mnogo pažnje u regionu, pa je Petrović ispričao i o toj situaciji, ali i o Žocovom predstojećem i jednokratnom trenerskom angažmanu.

„Upečatljiva je ta slika nas dvojice. Željko mi je rekao nešto što me dirnulo. Uradio je nešto što me je porodično dirnulo, a osim toga se nas dvojica jako poštujemo“, rekao je Petrović.

Objasnio je potom i da će Željko biti trener selekcije Evrope koja će se suprotstaviti reprezentaciji Hrvatske na utakmici pred kraj leta.

„Mogu u krajnjoj liniji da vam dam jednu ekskluzivu, mogu polako da počnem da otkrivam. Početkom februara u Zagrebu ćemo imati pres konferenciju povodom Draženove zaostavštine. Osnova je reprezentacija Hrvatske protiv jedne selekcije Evrope. A ko će da vodi selekciju Evrope? Naravno, najtrofejniji evropski trener“, kazao je Petrović, aludirajući na Obradovića, vlasnika devet šampionskih titula u Evroligi.

„Nas dvojica imamo takve odnose, on je bez ikakvog problema pristao na to da bude frontmen te reprezentacije koja će petog septembra igrati tu utakmicu u Zagrebu. Ostavilo je to utisak na mene i taj zagrljaj je bio spontan“, istakao je Petrović.

Dražen je 1993. godine nastradao u saobraćajnoj nezgodi dok se vraćao iz Nemačke posle reprezentativnih obaveza. Aco je već dugi niz godina u trenerskom poslu, a i sam je bio selektor u nekoliko navrata.

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana protiv Panatinaikosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare