Vladimir Jovanović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Zašto je Filip Petrušev tako dobar, a uz to Mega igra fenomenalno ove sezone, koja je tajna i njegova i timska, i ne samo to, već i zašto bi Miroslav Raduljica mogao da drži ključ plasmana Srbije na Evrobasket otkriva nam trener Vladimir Jovanović - gost novog izdanja našeg podcasta "Penâl" (petak, 16).

Otvoreno, zanimljivo, stručno – tako je pričao 47-godišnji stručnjak na klupi Mege.

Posebno smo govorili o tajni posvećenosti Filipa Petruševa, Meginoj filozofiju, regionalnoj košarci, a dotakli smo se i reprezentacije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Orlovi“ ovog petka (16 sati) protiv domaćina „mehura“, selekcije Gruzije, i u nedelju (13) sa Švajcarskom, bije posledjne i ključne bitke u kvalifikacijama za Evrobasket 2022.

„Malo smo u boljem sastavu nego za prošli prozor kvalifikacija, pogotovo za meč sa Švajcarskom kada ćemo biti jači za selektora Igora Kokoškova, te Vasu Micića i Marka Gudurića. Optimista sam i za meč sa Gruzijom, vodiće ekipu Dejan Milojević, a tu je i Miroslav Radulica“, rekao nam je Jovanović.

Trener Mege naglasio je značaj prisustva kapitena nacionalnog tima, koji je uspeo da stigne iz Kine i pridruži se reprezentaciji.

„Iskustvo koje on ima preko je potrebno u ovim situacijama. S trenerske strane je baš malo vremena i prostora, sve treba da se spremi u dva-tri dana, ne može trener sve igrače, koje se često menjaju, da upozna sa sistemom, sa tim šta je reprezentacija. Zato su nosioci jako bitni, i za atmosferu u tom kraktom periodu, i zato mislim da je Raduljica ključan za tu utakmicu sa Gruzijom. Doneće iskustvo i šmek reprezentacije koji nas krasi“.

Foto: EPA-EFE/COSTFOTO

Uveren je Vlada Jovanović da će Srbija u Tbilisiju overiti plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se održati sledeće godine.

„Igrači koji su ranije bili deo reprezentacije su jako bitni. Mi smo košarkaška velesila i nadam se da ćemo da pobedimo i Gruziju i Švajcarsku, imam osećaj da ćemo stvarno biti dobri“, podvukao je Jovanović.

Sa njim je razgovarao zamenik urednika sportske rubrike Nova.rs, Nebojša Todorović, a šta nam je sve još zanimljivo otkrio možete da saznate od 16 časova u novom izdanju našeg podcasta „Penâl„.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar