Ognjen Jaramaz; Foto: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije u "balonu" u Gruziji igra poslednje dve, odlučujuće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

Kao što je to bio slučaj tokom novembarskog „prozora“, mečevi će se igrati u „mehuru“, ovaj put u Tbilisiju, jednom od domaćina predstojećeg kontinentalnog šampionata.

PROČITAJTE JOŠ

Uz sve stroge mere propisane za prevenciju širenja Covid-19, reprezentativci Srbije i stručni štab se od utorka nalaze u Gruziji, gde se spremaju za utakmicu protiv domaće selekcije u petak (16), a potom i nedeljni duel sa Švajcarskom.

„Gruzija ima veoma dobru reprezentaciju, iskusan i dobro uigran tim. Okosnicu ekipe čine igrači koji su već dugo zajedno, što im daje određenu prednost u odnosu na ekipe koje, poput nas, u ovim kvalifikacijama nemaju taj kontinuitet igranja zajedno. U prvoj utakmici su nas pobedili u Beogradu, pred našom publikom, uprkos našem dobrom početku utakmice. Od tada je prošlo godinu dana, puno toga se promenilo i verujem da ćemo uz dobru energiju i požrtvovanu igru uspeti da dođemo do pobede“, kaže Ognjen Jaramaz.

U prvom duelu Srbije i Gruzije, u dvorani „Aleksandar Nikolić“, slavili su gosti nakon preokreta rezultatom 90:94.

„Čeka nas meč protiv neugodnog rivala. Uprkos tome što se kao domaćin prvenstva već kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, Gruzija iz četiri utakmice u našoj grupi ima četiri pobede. To govori da imaju jak karakter i da igraju na svom maksimumu od početka do kraja, bez obzira na sve. Znamo zašto smo ovde i šta nam je cilj. Prema tome, moramo da uradimo sve što je u našoj moći da u petak i u nedelju pobedimo i da tako na najbolji mogući način završimo ove kvalifikacije“, poručio je Danilo Anđušić.

Foto: FIBA

Zbog klupskih obaveza selektora Igora Kokoškova u Fenerbahčeu, „orlove“ će protiv Gruzije predvoditi njegov asistent Dejan Milojević.

Na raspolaganju se nalazi 14 igrača: Miroslav Raduljica, Aleksa Avramović, Nikola Rebić, Boriša Simanić, Nemanja Dangubić, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Dragan Apić, Filip Petrušev, Marko Luković, Luka Ašćerić, Dalibor Ilić, Marko Radovanović i Nemanja Nenadić. Marko Gudurić i Vasilije Micić trebalo bi da se priključe timu za nedeljni meč protiv Švajcarske.

Plasman na Evropsko prvenstvo 2022. će uz domaćina Gruziju obezbediti još dve ekipe iz grupe E, dok će poslednjeplasirani tim završiti takmičenje.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, „mehur“ u Tbilisiju

Petak:

Finska – Švajcarska 13

Gruzija – Srbija 16

Nedelja:

Srbija – Švajcarska 13

Gruzija – Finska 16

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar