Nikola Jokić konferencija
Foto: Screenshot X Altitude TV

Nikola Jokić je sve, samo ne običan košarkaš. A i njegov pristup medijima se menja iz godine u godinu, ovog puta je odlučio da predvidi sve što će ga pitati.

Srpski centar je doneo pobedu Denveru nad Nju Orleans Pelikansima sa 134:116 i upisao još jedan tripl-dabl, čak 108. u karijeri čime je prevazišao Džejsona Kida i Lebrona Džejmsa.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, konferencija nakon njegovih 35 poena, 14 skokova i 12 asistencija, počela je neobično. Tako nešto je nezapamćeno u NBA ligi.

„Zapravo, znam šta ćete pitati, pa ću odmah pričati. Da li ste spremni ljudi? Da, Džulijan….“, počeo je Jokić i ostavio sve spuštenih vilica do poda.

Upravo u tom trenutku je uživao i čuveni novinar Vik Lombardi, koji je pojasnio o čemu se radi, a onda zaključio „to je fantastično“.

Sve ovo je uverilo mnoge da će Jokić biti fantastičan trener ukoliko jednom bude odlučio da nastavi sa tom karijerom.

Predvideo je većinu, ako ne i sva pitanja, pa je govorio o Džulijanu Stroteru (ruki koji je ubacio 21 poen) i Kolinu Gilespiju koji je za 17 minuta postigao šest poena i tako pomogao Denveru da prođe kroz momente kada se mučio.

I tako je došlo do ovih odgovora.

„Džulijan je bio zaista dobar danas. Imao je zaista veliki uticaj. Doneo nam je energiju koja nam je bila potrebna. Bio je dobar sa poentiranjem. Još treba da nauči i da će neko drugi biti otvoren. Da , osećamo se zaista samouvereno i sa Kolinom koji igra sa nama na parketu. Ali mislim da on mora da bude malo agresivniji, samo zbog samopouzdanja, zbog sebe. On nekako želi da igra za druge, što je dobra stvar. Ali mislim da će i nama pomoći ako bude malo agresivniji u budućnosti“, počeo je Jokić.

View this post on Instagram

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Zatim se osvrnuo i na trenutak kada je Denver prelomio meč, pre svega fantastičnog trećom četvrtinom koju je dobio sa 40:21.

„Treća četvrtina je bila zaista neverovatna za nas. Pogotovo posle prvog poluvremena, nismo imali energije. Završili smo utakmicu sa 37 asistencija, što je zaista dobro. Samo devet izgubljenih lopti. Mislim da se u prvom poluvremenu nismo kretali, stvarali akcije za druge. Neću da kažem da je to bila sebična košarka, ali nismo bili pravi. Napravili su mnogo trojki. Znamo da dobro šutiraju, ali nismo imali fokus u prvom poluvremenu. Ali u drugom poluvremenu mislim da smo ih pobedili sa 75:45. Tu smo, naravno, dobili utakmicu.“

Osvrnuo se i na činjenicu da je sada četvrti u istoriji NBA liga po broju tripl-dablova.

„Prešao sam Džejsona Kida na (onda se okrenuo i pitao PR tima da „Trećem, četvrtom mestu?“) četvrtom mestu po broju tripl-dablova, drugi momak (Lebron Džejms) i dalje igra i mislim da će imati još nekoliko. Naravno, to je zaostavština koju pokušati da… biće tamo kada ja budem završio karijeru. Mislim da je to to, da li vi ljudi imate nešto još da pitate“, rekao je Jokić i završio obraćanje medijima.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića demolirao Oklahomu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare