Foto: David Damnjanovic/Starsport.rs

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kazao je posle pobede protiv Budućnosti da Alen Smailagić ima povredu noge.

Partizan je u 12. kolu regionalnog takmičenja pobedio Podgoričane u derbiju runde sa 96:83 i tokom većeg dela susreta je kontrolisao dešavanja na parketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Bruno Kaboklo je imao 21 poen, Pi Džej Doužer je dodao 17 i njihov doprinos je bio dovoljan prvo da se Partizan vrati iz minusa, a onda da ode u veliki plus od 17 poena.

„Ponavljati da je program ovakav kakav je i da je to veoma naporno je nešto što je svima jasno. Prvu četvrtinu smo odigrali veoma loše u napadu i tražili smo rešenja u prvom kontaktu s loptom bez želje da odigramo strpljivije i to je rezultiralo time da imamo slab napad. Na sreću, sve smo promenili u drugoj četvrtini i odigrali bolje, strpljivije, tu praktično prelomili i napravili veću razliku. Ponovo sam koristio sve igrače i način na koji se igra Evroliga i ABA liga je veoma težak i važno je da svi učestvuju u igri. Zahvaljujem se ljudima koji su došli u salu i bodrili ekipu“, rekao je Obradović posle meča.

Na terenu se mimo očekivanja našao Ognjen Jaramaz, koji je doživeo bolnu povredu zgloba u meču sa Studentskim centrom u prošlom kolu. Srećom, ispostavilo se da nije reč o težoj povredi.

Trener Partizana je istovremeno otkrio i da na parketu očekuje povratak Frenka Kaminskog tokom puta crno-belih u Španiji naredne nedelje, na gostovanjima Valensiji i Real Madridu.

„Ognjen je imao veliku želju i putovao je s nama u Kaunas da proba da igra. Urađeni su snimci i ispostavilo se da ta povreda nije tako velika i trenirao je… kad kažem trenirao, to je samo malo bolja šetnja bila, ali juče kad smo se vratili prepodne smo imali trening, bez obzira na to što smo stigli u četiri ujutru. Ta grupa igrača koja nije igrala mnogo je odradila, uslovno rečeno, jedan malo normalniji trening i on je odradio. Radio je i Kaminski sa nama, ali njemu fali da odradi nekoliko treninga još i nadam se da bi mogao da putuje s nama u Španiju“, objasnio je Žoc.

A onda je hteo da istakne i pohvali Alena Smailagića koji je uprkos stanju i povredi svoje noge bio spreman da na lični rizik igra protiv Podgoričana.

„Alen Smailagić je imao problem sa nogom i hteo je da pomogne timu. Zato je odigrao prvih deset minuta, posle toga nismo hteli da rizikujemo više. Preporuka je bila od medicinskog tima i Bate Zimonjića da se zaustavi da ne bi došlo do neke gore situacije i tako da njemu zahvalnost jer je želeo da pomogne timu“, naveo je Obradović.

Partizan posle 12. kola ima devet pobeda i tri poraza, zbog čega je ostao u trci za sam vrh ABA lige kako odmiče sezona na Jadranu.

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana u pobedi nad Žalgirisom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar