Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey)

Nikola Jokić po treći put u karijeri osvojio je MVP nagradu, ali i dalje ima onih koji misle da ne zaslužuje to priznanje.

Prvi je legendarni Šakil O’Nil bio taj koji je Jokiću u lice rekao da Šej Gildžus-Aleksander zaslužuje nagradu više nego on, a sada je i Stiven Ej Smit, NBA analitičar, prokomentarisao glasanje.

Stiven Ej Smit je u prošlosti mnogo puta kritikovao, pa čak i vređao Jokića, a sada je ponovo imao priliku da glasa.

„Ne mislim da je Jokić MVP, nisam mu dao glas. Moj glas je otišao Šeju Gildžusu-Aleksanderu, koji je trebalo da bude dobitnik ove nagrade. Da me ljudi pogrešno ne razumeju, Nikola je sjajan, fenomen, šampion, sjajna ličnost, globalni ambasador košarke i srećan sam zbog njega, ali nije dostojan takvog priznanja i takve časti“, rekao je Stiven Ej Smit.

PROČITAJTE JOŠ:

Objasnio je zašto beka Oklahome vidi kao boljeg od Jokića.

„Šej je završio kao drugi u glasanju, mislim da je uveliko ignorisan. Šej je bio treći strelac lige ove godine, sa prosečnih 30. Postigao je preko 30 poena na više od 50 utakmica ove godine. On je jedan od najboljih lidera u ligi u ukradenim loptama, procentima šuta iz igre… Oklahoma je jedan od dva najbolja najmlađa tima u celoj NBA ligi. Gildžus-Aleksander ima sve, on je jasan lider bez sumnje… Vidite šta je uradio i kako izgleda ova ekipa. Ne vidim kako nije dobio ovu nagradu. Zaslužio je to. Trebalo je jutros da pričamo o njemu kao MVP-u lige“, objasnio je Smit.

Bilo kako bilo, Jokić je ponovo MVP i sada je u društvu još osam legendi, koje imaju po tri ili više ovakvih priznanja.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar