Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell)

Nikola Jokić je odigrao nešto drugačiju utakmicu u pobedi Denvera nad Majamijem sa 100:88 i u duelu protiv Nikola Jovića, momka koji je po mnogim stvarima krenuo njegovim putem.

Jokić je za gotovo 38 minuta na parketu postigao 12 poena uz 14 skokova i „samo“ šest asistencija, ipak ostvaren je najbitniji cilj – Denver nastavlja da pobeđuje. Ova čudna statistika pokazuje da Jokić pronađe način da utiče na meč čak i kada poenterski nije na uobičajenom nivou.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jović je na parketu proveo 16 minuta, postigao je tri poena uz po skok i asistenciju u reprizi prošlogodišnjeg finala NBA lige.

Jokić je stalno bio pod budnim okom čuvara što je ovog puta iskoristio Redži Džekson koji je ubacio tri trojke u završnici susreta.

„Igrali su preko mene jer su pokušavali da sačuvaju najboljeg košarkaša sveta Jokića“, poručio je Džekson.

Velika prašina se podigla i zbog izgubljene lopte Jokića, tačnije ona je njemu upisana jer je imao podslednji kontakt na meču pre nego što je igrač Majamija uzeo loptu.

Bila je ovo 46. pobeda Nagetsa u sezoni čime su postali prvi tim na Zapadnoj konferenciji koji je to uradio i preuzeli prvo mesto na kom su bili do sada i Oklahoma i Minesota. Konačno je Denver usamljen na vrhu i to razlog zbog koga je bila čak i odložena poseta Beloj kući.

Od Ol-star pauze je Denver najbolji tim lige sa skorom 10-1, a kada Nagetsi igraju sa startnom postavom Majkl Porter Džunior (protiv Majamija postigao 25 poena i bio najefikasniji igrač meča), Marej, Jokić i Kentavijus Koldvel-Poup imaju skor od 32-9.

Majkl Meloun, trener Denvera, nije krio zadovoljstvo zbog prvog mesta Zapadne konferencije.

„Ukoliko možemo da dođemo do prvog mesta naravno da ćemo to uraditi. Nećemo se stideti toga. Bilo je veoma efektno za naš prošle godine, to što smo imali prednost domaćeg parketa kroz čitav plej-of“, poručio je Meloun.


NBA rezultati

Četvrtak, 14. mart

Detroit – Toronto 113:104

Orlando – Bruklin 114:106

Indijana – Čikago 129:132 pp

Majami – Denver 88:100

Memfis – Šarlot 98:110

Nju Orleans – Klivlend 95:116

Dalas – Golden Stejt 109:99

Portland – Atlanta 106:102

Sakramento – LA Lejkers 120:107

BONUS VIDEO Jokić tripl-dablom srušio Boston

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar