Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill)

Košarkaši Nju Orleansa su uspeli da savladaju Atlantu sa 116:103, a Hoksima nije pomogla ni nova maestralna partija kapitena Srbije Bogdana Bogdanovića.

Srpski košarkaš ne samo da je postao starter, već je i lider tima u momentima kada se igra bez Treja Janga. Ipak, to nije jedini problem za Atlantu koja će morati da smisli kako da nastavi dalje i bez Sadika Beja.

PROČITAJTE JOŠ

Na nešto više od 10 minuta pre kraja Bej je pao na parket sa ogromnim bolom u levom kolenu. Ostao je posle faula i izveo dva slobodna bacanja, a onda je sklonjen u svlačionicu dok je šepao. Još uvek nije poznato u kakvom se stanju nalazi, ali po reakciji Bogdanovića – nije dobro.

Foto: Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Bogdanović je susret završio sa 25 poena i proveo je na parketu čak 36 minuta. Uz to je stigao i do jednog skoka i sedam asistencija, što i ne čudi jer je u odsustvu Janga upravo on zadužen za kreaciju.

Pogodio je devet od 19 šuteva iz igre, te uspeo da spakuje čak sedam trojki iz 15 pokušaja. Pratio ga je Dežonte Marej sa 23 poena i 11 asistencija.

U pobedničkom timu je najbolji bio Trej Marfi Treći sa 28 poena i sedam skokova, dok je Zajon Vilijamson brojao do 27 uz šest skokova i sedam asistencija.

„Kada radi jednostavne stvari, kao što je radio, to jednostavno može da bude spektakularno. Trejevo šutiranje je van svih očekivanja u poslednjih pet do sedam mečeva“, poručio je trener Nju Orleansa Vili Grin.

Hoksi su očajno šutirali, pa su imali samo 32 odsto iz igre, to ih je i koštalo mogućnosti da eventualno ugroze Pelikanse. Atlantu čekaju još dva gostovanja.


NBA rezultati

Ponedeljak, 11. mart

Atlanta – Nju Orleans 103:116

Majami – Vašington 108:110

Orlando – Indijana 97:111

Sakramento – Hjuston 104:112

Klivlend – Bruklin 101:120

Njujork – Filadelfija 73:79

Oklahoma – Memfis 124:93

LA Lejkers – Minesota 120:109

BONUS VIDEO Jokić tripl-dablom srušio Boston

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar