Alperen Šengun povreda
Foto: Screenshot X Bleacher Report

Košarkaši Hjustona savladali su Sakramento sa 112:104, ali je sve ostalo u senci povrede najboljeg igrača tima Alperena Šenguna i čoveka od koga su se očekivale velike stvari u NBA ligi.

Turskog centra zbog stila igre nazivaju „Novim Nikolom Jokićem“, a do sada se projektovalo da će biti zvezda franšize i da će upravo on preokrenuti stvari u Teksasu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, u jednom trenutku je pao uz krik na parket, a to je bio pokazatelj da nešto ozbiljno nije u redu. Osetio je bol u desnoj nozi, pa je od straha, bola i neverice počeo da plače. Emocije su ga savladale…

Odlučeno je da ga stave u kolica i odvezu sa terena kako bi se sprečilo uvećanje štete, a nakon dodatnih snimanja će biti jasan stepen povrede.

Šengun ima samo 22 godine i već je oborio rekord Mehmeta Okura jer je sa 45 poena protiv San Antonio Sparsa postao najefikasniji Turčin na jednom NBA meču.

Imao je turski centar nekoliko maestralnih partija, ali i izvrstan prosek od 21,2 poena uz 9,4 skokova i pet asistencija. Mnogi su ga videli kao jednog od kandidata za nagradu – igrač koji je najviše napredovao.

Ipak, sada će dani u Teksasu biti ispunjeni strepnjom.


NBA rezultati

Ponedeljak, 11. mart

Atlanta – Nju Orleans 103:116

Majami – Vašington 108:110

Orlando – Indijana 97:111

Sakramento – Hjuston 104:112

Klivlend – Bruklin 101:120

Njujork – Filadelfija 73:79

Oklahoma – Memfis 124:93

LA Lejkers – Minesota 120:109

BONUS VIDEO Jokić tripl-dablom srušio Boston

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar