Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Majkl Džordan, po mnogima najbolji košarkaš svih vremena, donirao je deset miliona dolara za podizanje dve medicinske klinike.

PROČITAJTE JOŠ...

Džordan je finansijski pomogao izgradnju objekata koji su u vlasništvu klinike Novant Helt, a koji bi, prema planu ove kompanije, trebalo da budu izgrađeni u blizini Vilmingtona, grada u Severnoj Karolini u kom je proveo svoje detinjstvo.

„Ponosan sam što sam se ponovo udružio sa kompanijom Novant Helt kako bi kvalitetnu zdravstvenu negu učinili pristupačnom i siromašnijim, bez obzira imaju li zdravstveno osiguranje ili ne. Vilmington zauzima posebno mesto u mom srcu i zaista mi je drago što mogu da se odužim zajednici koja me je podržavala celog života“, naveo je Džordan.

Ovo nije prvi put da „leteći Majk“ finansijski pomaže izgradnju medicinskih centara, pošto je prethodno pomogao izgranju i otvaranje porodičnih klinika u Šarlotu.

Legenda Čikaga rođena je u Bruklinu 1963. godine, da bi 1968. sa porodicom došao u Vilmington, u kom je živeo sve do koledža, kad je otišao u grad Čapel Hil, udaljen 260 kilometara, gde je nastupao za univerzitet Severna Karolona.

Majkl Džordan je odigrao 15 sezona u NBA ligi i osvojio šest titula ptvaka sa Bulsima. Trenutno je vlasnik Šarlot Hornetsa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram