Foto: Starsport
Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka sa 91:80 u 25. kolu Evrolige.

Zvezda je imala prednost od 20 poena tokom prvog poluvremena, ali je sve prokockano u trećoj četvrtini.

PROČITAJTE JOŠ:

Monako je odigrao odlično drugo poluvreme, zaigrao je dobru odbranu i slavio.

Junaci trijumfa bili su Motejunas sa 20 poena i šest skokova, te Dven Bejkon sa 17 poena i četiri asistencije.

Kod Zvezde najbolji je bio Holins sa 19 poena, Ivanović je dodao 15, a Dobrić 13.

Monako je ovom pobedom stigao na osmo mesto sa skorom 12-12, dok su crveno-beli na 14. poziciji sa skorom 8-14.

U narednom kolu Zvezda ide u goste Uniksu, dok će francuski tim odmeriti snage sa Žalgirisom.

Monako je bolje otvorio meč i sa dve trojke i lakim poenima povela sa 8:4.

Zvezda se brzo trgla, počela je da igra i odbranu, a „Pionir“ je proključao nakon Holinsovih pet uzastopnih poena. Na polovini prve deonice bilo je 13:13, a crveno-beli su nakon tajm-auta zaigrali znatno odlučnije i bolje.

Pogađali su Dobrić, Vajt i Kuzmić, dok je Lazić pogotkom za tri naterao Obradovića na tajm-aut pri rezultatu 25:16 za domaće.

Dobrić je nastavio dobru šutersku seriju, a na kraju prve četvrtine bil je 30:19.

U drugom periodu obe ekipe su nastavile sa efikasnom igrom, ali je Ivanović bio najbolji pojedinac. Bezao je pet poena uz dobru odbranu (38:23).

Holins je nastavio onako kako je i započeo – trojkom, a razigrao se i Kalinić, koji je pogađao i sa distance. U jednom momentu bilo je 45:25 za Zvezdu, ali je usledio blagi pad u igri.

U poslednja tri minuta prvog poluvremena Džejms se probudio, pa je Monako smanjio prednost na 52:42 pred pauzu.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Zvezda je loše otvorila drugo poluvreme, a greške su se samo nizale.

Majk Džejms je zaigrao svoju prepoznatljivu igru, a odličan je bio i Motejunas, za kog Zvezda nije imala rešenja u odbrani.

Monako je zaigrao čvrstu odbranu, a nadu Zvezdi povremeno su davali Lazić i Dobrić pogocima sa distance.

Holins je držao prednost sve do 62:60, kada je Anđušić vezao nekoliko dobrih napada i od tog trenutka crveno-beli nisu mogli da se oporave.

Foto: Starsport

Pred poslednji period rezultat je bio 64:64, ali su Bejkon i Motejunas pronalazili dobra rešenja u napadu. Zvezda nikako nije mogla da pronađe dobar ritam u napadu, Dobrić je promašivao nakon prodora, a nekoliko loti je jeftino prodato.

Mitrović je vezao izgubljenu loptu i dva faula, a Monako se ubrzo odlepio na 81:73.

Kalinić je promašivao iz izglednih pozicija i crveno-beli jednostavno nisu mogli da podignu nivo igre kroz celo drugo poluvreme.

Na kraju je Vajt ublažio poraz trojkom, za konačnih 91:80 i Zvezdin drugi uzastopni poraz u Evroligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda – Monako 80:91 (30:19, 22:23, 12:22, 16:27)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“. Sudije: Paterniko, Lezkano, Džidži

Crvena zvezda: Holins 19, Kalinić 7, Kuzmić 7, Mitrović, Volters 4, Davidovac, Dobrić 13, Ivanović 15, Lazić 7, Marković, Vajt 6, Cirbes. Trener: Dejan Radonjić.

Monako: Dialo 9, Džejms 10, Motejunas 20, Uatara 8, Tomas 8, Anđušić 8, Bejkon 17, Butsiele, Grej, Hol 4, Li 2, Traore. Trener: Saša Obradović.

Sve detalje meča možete pratiti na blogu Nova.rs.

Četvrta deonica:

KRAJ! Poraz Zvezde od Monaka 91:80

Ništa nije išlo u drugom poluvremenu crveno-belima, velika šteta.

38′ Zvezda blizu poraza – 86:75

Motejunas je pogodio trojku, a Holins dugu dvojku. Kalinić je promašio nakon prodora, a Li je bio precizan.

36′ Monako koristi Zvezdin loš napad – 81:73 za goste

Neće lopta u koš – Kalinić je promašio iz povoljne situacije. Motejunas je pogodio drugu vezanu trojku za francuski tim. Dobrić se revanširao istom merom. Ponovo je neoprezan bio Mitrović, napravio je faul pri šutu za tri poena. Zvezdin napad je potpuno stao pa je napravljen još jedan faul. Motejunas je proigrao Tomasa za lako zakucavanje. Ivanović je prekinuo lošu seriju poenima sa linije slobodnih bacanja. Bejkon je vezao četiri poena za samo nekoliko sekundi.

34′ Tehnička za Monako, tvrdo u poslednjem delu – 70:68 za Monako

Lazić je iskoristio penal zbog tehničke greške klupi rivala. Dobrić je promašio trojku, ali je ukrao loptu nakon toga. Mitrović je bio nesmotren, pa je u kontri napravio korake. Monako to nije iskoristio, ali je i Dobrić ponovo promašio, ovog puta iz prodora. Džejms se podigao na šut za tri i pogodio.

32′ Tehnička za Zvezdu, Dobrić odličan – 67:67

Zvezda je odigrala dobru odbranu i Bejkon je promašio ceo koš. Usledile su dve greške, najpre faul u napadu Kalinića, a onda i tehnička greška. Na svu sreću, Motejunas je napravio grešku, a Dobrić je bio požrtvovan. Dokopao se lopte, pa je pogodio trojku. Motejunas se zaleteo i napravio još jedan faul u napadu. Zvezda to nije iskoristila, a Bejkon je poravnao rezultat.

Treća četvrtina:

30′ Zvezda ispustila veliko vođstvo – 64:64

Ivanović i Anđušić su bili precizni sa penala. Dobrić je napravio faul u napadu, Monako je definitivno pritegao odbranu u drugom poluvremenu.

28′ Holins drži Zvezdi prednost – 62:60

Jeftino je Zvezda prodala loptu u napadu. Džejms je dodao bez gledanja do Bejkona koji je pogodio zicer. Kuzmić je pametno odigrao, ali je iskoristio samo jedno bacanje. Džejms nije uspeo da prevede loptu za 8 sekundi, ali je Kuzmić ubrzo napravio korake. Uatara je ostao sam i nije mu bilo teško da pogodi za tri. Lazić nije uspeo da vrati trojku, ali je Monako izgubio loptu. Holins je istrčao i položio u koš. Smanjio je Anđušić svojim prvim poenima.

26′ Agresivna odbrana Francuza, Lazić pogodio kad je važno  – 59:53 za Zvezdu

Pogodio je Holins nakon solo akcije, prekinuvši seriju napada bez koša za Zvezdu. Motejunas je nastavio da postiže poene, a Mitrović ne može d ga zaustavi. Lazić je imao odličnu kretnju i hrabro je pogodio za tri poena u nedostatku boljih rešenja. Motejunas je iznudio faul, ali je pogodio samo jednom.

24′ Radonjić primoran da nacrta akciju – 54:50

Loše je Zvezda otvorila drugo poluvreme, Motejunas je pogodio zicer nakon polukontre i Radonjić je zvao tajm-aut.

22′ Monako odlučan, smanjena prednost crveno-belih – 54:48

Kuzmić je bio oprezan i popravio je promašaj Dobrića. Džejms je pogodio u poslednjim sekundama napada neverovatan šut. Nakon toga, Tomas je postigao dvojku, pa je realizovao penal.

Druga četvrtina:

20′ Monako se vratio serijom 9:0, Zvezda ima prednost na pauzi – 52:42

Dialo je vezao pet poena, a Kuzmić je iskoristio asistenciju Holinsa. Motejunas je uhvatio ofanzivni skok i iskoristio oba penala nakon toga. Džejms je pogodio za dva uprkos dobroj odbrani Kalinića. Dobrić je iznudio faul van linije 6,75, a iskoristio je dva penala.

18′ Kalinić se razigrao, Džejms se probudio – 48:33

Bejkon je još jednom pogodio za svoj deveti poen. Kalinić je ostao sam i pogodio za erupciju u Pioniru.  Upisao se Džejms pogotkom preko ruke, a nakon njegove odbrane usledila je kontra i laki poeni.

16′ Holins ne promašuje, Zvezda odlična – 45:27

Cirbes je sjajno poentirao sa niskog posta. Usledila je odlična odbrana Ivanovića i laki poeni. Bejkon je imao seriju od 4 poena, ali je Holins pogodio još jednu trojku

14′ Tehnička za Obradovića, ali Zvezda nije realizovala penal

14′ Obradovič traži tajm-aut, Zvezda razbija – 38:23

Hol se otvorio nakon bloka, dobio loptu i položio bez problema. Nakon dobre odbrane i kontre, Holins je pogodio za tri na pas Kalinića.

12′ Sjajni Ivanović – 35:19

Ivanović je iz kontre naskočio i pogodio za tri. Nadovezao se i dobrom odbranom kojom je naterao Anđušića na faul u napadu. Ivanović je nakon pika naskočio i pogodio sa poludistance.

Prva četvrtina:

10′ Zvezda vodi, trojke pljušte na sve strane – 30:19

Dobrić je ostao sam i pogodio trojku, a Li je nervozan i napravio je faul u napadu. Ivanović je iskreirao poziciju i pogodio iz driblinga. Bejkon je uzvratio trojkom preko ruke. Za kraj četvrtine Zvezda je odigrala odličnu odbranu.

8′ Monako pogađa trojke, Zvezda igra pametno – 25:16 za Zvezdu

Anđušić je pogodoio trojku praktično čim je ušao u igru, ali je Vajt imao odgovor istom merom. Džejms je previše forsirao i promašio, a Kuzmić je iskoristio dva penala. Pionir je eksplodirao kada je Lazić pogodio trojku, a Obradović je morao da zove tajm-aut.

6′ Zvezda vodi, Monako promašio trojku – 17:13

Dobrić je iskoristio nesmotrenost odbrane i otišao na prodor. Monako je konačno promašio šut za tri, a Kalinić je to iskoristio da uveća prednost.

5′ Prvi tajm-aut na meču

Odbrane kao da ne postoje, rezultat je i dalje nerešen.

4′ Pionir proključao – 13:13

Pogodio je Holins dva bacanja pa trojku, ali je Dijalo pogodio sa poludistance. Volters je ukrao loptu i položio u kontri, a nadovezao se Kalinić pogotkom. Utara je pogodio trojku za izjednačenje.

2′ Monako sve pogađa – 8:4 za Monako

Utakmica je počela Motejunasovom trojkom. Usledila je sjajna akcija i zakucavanje Holinsa. Zvezda je dozvolila skok u napada pa je ponovo primila poene. Uzvratio je Volters prodor i laganim polaganjem. Tomas je iz izgrađene pozicije pogodio drugu trojku na meču za svoj tim.

Pre meča navijači Crvene zvezde vređali su Sašu Obradovića. 

Strateg Monaka srdačno se pozdravio sa Dejanom Radonjićem.

BONUS VIDEO Ovacije navijača Zvezde za košarkaše Olimpijakosa u Pioniru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar