Foto:Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Najjača košarkaška liga na svetu NBA predstavila je redizajnirani trofej za Ol-star u čast Kobija Brajanta i 75-godišnjice lige.

MVP predstojećeg Ol-star vikenda u Klivlendu dobiće trofej imenovan po košarkaškoj legendi Kobiju Brajantu, koji je nastradao pre dve godine u helikopterskoj nesreći.

PROČITAJTE JOŠ:

Trofeji za Ol-star dizajnirani su u partnerstvu sa umetnikom Viktorom Solomonom i prvi put će biti dodeljeni 20. februara.

„Poslednjih nekoliko godina, NBA i ja smo ponosno i neumorno radili na tome da preispitamo šta jedan trofej jeste, šta je bio i šta bi mogao biti. Redizajniranje trofeja nam je dalo posebnu priliku da kreiramo nagrade za događaje vredne energije i uzbuđenja koje trenutak stvara, istovremeno uvodeći vizuelni, estetski jezik cele kolekcije. Ova prilika nam je takođe dala privilegiju i odgovornost da razvijemo potpuno novu siluetu dostojnu da bude nazvana ‘Trofej Kobi Brajant’ za NBA Ol-star MVP-ja za koju smo, u duhu njenog imenjaka, odbacili sve konvencije i izazvali sebe da preorijentišemo naše razmišljanje o ‘košarci'“, rekao je Solomon.

Adam Silver, komesar NBA lige je još 2020. najavio da će Brajant, 18-struki učesnik Ol-stara dobiti posebnu počast.

Vikend u Klivlendu obeležiće 71. Ol-star meč i zakazan je za 20. februar u Ohaju. Podsećamo, na njemu će se naći i Nikola Jokić, aktuelni MVP lige, koji će biti jedan od kandidata da postane i najbolji na Ol-star meču, te da prvi ponese i Brajantov trofej.

Trofej Kobi Brajant, Foto: NBA promo

BONUS VIDEO: Navijači Crvene zvezde vređali Sašu Obradovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar