Partizan-AEK Foto: Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su AEK iz Atine rezultatom 93:60 u pripremnom meču na turniru u Beogradu, preciznije u Hali 3 Beogradskog sajma.

Partizan je dobro otvorio meč, nakon sjajne igre Brendona Dejvisa i trojki Sterlinga Brauna bilo je 15:6. AEK je održao kakav-takav priključak do kraja prve deonice, ali je Tajrik Džouns blistao u reketu, imao i atraktivno zakucavanje, pa je po isteku 10 minuta igre bilo 27:20.

Frenk Nilikina je pogodio dve trojke početkom drugog dela, precizan je bio i Aleksej Pokuševski, ali su Skordilis i Kuzminskas uglavnom imali odgovore i održali svoj tim u životu – 36:31. Međutim, Karlik Džouns je doneo Partizanu +10, Balša Koprivica je imao fenomenalnu blokadu, a onda je moćno zakucao za 47:35. U poslednjoj sekundi prvog poluvremena Karlik je brzo probio do koša i upisao poene pod faulom – 51:39.

PROČITAJTE JOŠ:

Početkom treće deonice nastavila je da raste prednost crno-belih, koji su posle kontre stigli do +16. AEK je u tim minutima delovao nemoćno, pogotovo u napadu, Dejvis je imao rampu i pogodak sa poludistance, posle kog je bilo 61:42. Ife Lundberg je imao veliku seriju za +25, koje je doneo svojim zakucavanjem. AEK je kratko prekinuo seriju rivala, ali su onda pogađali i Mitar Bošnjaković i Mario Nakić – 72:46.

Za kraj treće četvrtine Vanja Marinković je istračao kontru i položio za 78:47.

Partizan-AEK Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Pokuševski je imao zakucavanje pod faulom, kojim je doneo 83:51 na semafor, a onda je usledio nešto lošiji period oba tima u poslednjoj četvrtini, koja je bila samo odrađivanje posla. Partizan je stigao čak i do +32, Godlen je smanjio, ali je Duejn Vašington iz šestog pokušaja konačno ubacio trojku za kraj duela – 93:60.

Arijan Lakić i Ajzea Majk jedini nisu bili u sastavu Partizana za ovaj meč. Za AEK nije igrao Hanter Hejl, najveće pojačanje ovog leta, dok je na klupi sedeo trener Dragan Šakota.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je prethodno osvojio trofej na pripremnom turniru na Siciliju, gde su pobeđeni Tortona i Trapani Šarks. Naredni rival beogradskom klubu biće Pariz u nedelju od 21 sat na Beogradskom sajmu.

Zvaničan početak sezone za crno-bele rezervisan je za 25. septembar i duel protiv Borca iz Čačka u ABA ligi, dok će premijeru u Evroligi Partizan imati protiv Baskonije 3. oktobra u Vitoriji.

Partizan-AEK Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Partizan – AEK Atina 93:60 (27:20, 24:19, 27:8, 15:13)

Partizan: Karlik Džouns 7, Lundberg 10, Vašington 9, Marinković 8, Nilikina 7, Bonga 4, Braun 12, Pokuševski 5, Nakić 4, Bošnjaković 3, Dimitrijević 1, Dejvis 9, Tajrik Džouns 12, Koprivica 2.

AEK: Skordilis 7, Hab 3, Karampelas 3, Flionis 2, Necipoglu 6, Brajs 11, Kuzminskas 4, Parker 4, Kuzeloglu 4, Golden 8, Alin 4, Filios 4.

Partizan-AEK Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages
Partizan-AEK Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages
Partizan-AEK Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages
Partizan-AEK Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages
Partizan-AEK Foto: Starsport
Partizan-AEK Foto: Starsport

PARTIZAN - AEK 93:60

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar