Uroš Plavšić
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Stigla je i 23. epizoda podcasta "Pick and roll" na Nova.rs, u kojoj je Novica Veličković govorio i o Urošu Plavšiću koji je bio u centru pažnje nakon što je sa Megom srušio Zvezdu sa 89:83 u 24. kolu ABA lige.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

PROČITAJTE JOŠ

Još jedan „Pick and roll“ vrteli smo na našem portalu, u studiju su bili domaćin Miroslav Mića Berić i Novica Veličković, bivši reprezentativac i legendarni kapiten Partizana, zajedno sa Nebojšom Todorovićem, zamenikom urednika sportske redakcije Nova.rs.

„Plavšić je neverovatno napredovao, pritom je ozbiljno visok i pokretljiv, on se kreće kao bek. To mu je najveća prednost, sad je bio Real Madrid i ovi njihovi tornjevi, on je nalik njima, ta pokretljivost je a la Poarije. Kod njega je najveća vidljivost napretka, toliko je siguran i staložen, a mlad. Vidim ga u Evroligi sledeće godine“, rekao je Berić.

Nadovezao se tim menadžer Mege koji je pojasnio detalje.

„Bio je u Americi, ovo je prva godina da realno… Stalno pričamo… Jedno je kad gledaš nekog igrača i kažeš vidi gde on igra. Nema velikih i mladih igrača, na igraču je sve, on ima predispozicije, odabiri sredine i svega kako će se to odvijati. U tim mladim momcima ako izlaze hrabro, koncentrisano konstantno i ako svaki dan žive košarku ja ne vidim limite. Ti limiti mogu sigurno da se probijaju, viđam igrače u Evroligi koji su par godina pre toga bili u Evrokupu. Dnevne postulate ne smeju da propuštaju, posvećenost sitnim detaljima, to će samo da ih diže, tako smo svi počinjali kao deca“, pričao je Veličković.

U standardnom terminu sačekalo vas je mnogo zanimljivih priča, nekadašnji krilni centar i sada tim menadžer KK Mega bio je emotivan kao malo kad i otkrio je brojne anegdote. Često sam sebe iznenadi koliko je nekad miran, ali priznaje da mu i živac i dalje radi, da često razmišlja kao igrač, i da je po odlasku u igračku penziju našao ono što ga i dalje drži u košarci.

Osvrnuo se na odlazak u penziju Nemanje Bjelice, sa kojim je bio i cimer u nacionalnom timu, otkrio je za čime najviše žali iz igračkih dana a takođe je u vezi sa dresom Srbije, zbog čega je plakao celu noć… Za Nikolu Jokića i Miloša Teodosića je rekao su jedinstveni i neponovljivi, prisetio se i dočeka na čuvenom balkonu u Beogradu i to posle srebrne medalje.

Zajedno sa Mićom Berićem analizirali smo i ono što se dešavalo protekle nedelje u Evroligi, sa naglaskom na večite. Bilo je priče o pobedi Partizana nad Baskonijom (87:83) i porazu od Reala (76:88) u Areni, Novica je posebno nahvalio Marija Hezonju, istakao moć Reala i koga se plaši do kraja, dotakli smo se i kalkulacija za plej-in.

Analizirali smo i partije Tea i Nemanje Nedovića u trijumfu Crvene zvezde nad Virtusom (94:79), dok je tom meču prethodio poraz srpskog prvaka kod kuće od Panatinaikosa (76:89). Srpski prvak u petak gostuje Realu, pa čeka Olimpijakos i za kraj igra sa Efesom u Istanbulu.

Šta nas još čeka u preostala tri kola Evrolige, protrčali smo i kroz raspored, stanje na tabeli i prognoze ko od ekipa bi mogao da završi na kojoj poziciji. Šta smo sve zanimljivo pričali, a bilo je zaista dosta toga, možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ u videu na vrhu.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO Podcast Pick and Roll sa Mićom Berićem i Novicom Veličković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar