Foto: Tanjug-AP-Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić konačno je dočekao istorijski momenat, da preuzme MVP trofej za najboljeg igrača NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što nisu uspeli velikani poput Divca i Stojakovića, zbog kojih su se mnogi budili u sitne sate, uspeo je Somborac, koji je ispisao novu stranicu istorije srpske i svetske košarke.

Treći je Evropljanin posle Dirka Novickog i Janisa Adetokumba koji je postao MVP, prvi centar posle Šekila O’Nila.

Ipak, nakon dodele priznanja usledio je meč Denvera i Finiks Sansa, a gosti su ubedljivo slavili sa 116:102. Srpski centar je meč završio sa 32 poena (13/29 iz igre, 1/6 za tri), 20 poena i 10 skokova, te jednom blokadom, ali ni ovaj tripl-dabl nije pomogao Nagetsima da izbegnu poraz.

Naročito je važno napomenuti da je Jokić najniže birani pik na draftu koji je postao MVP NBA lige, kao 41. sa čuvenog drafta 2014. godine.

Te godine, aktuelni protivkandidat Džoel Embid bio je treći pik, Endrju Vigins i Džabari Parker su bili prvi i drugi, ali nisu ni blizu kao igrači onome što Jokić radi godinama.

Jokiću je saopšteno da je MVP između prve i druge utakmice polufinala Zapada, protiv Finiksa u Arizoni, ali je odlučeno da se ceremonija dodele održi u Denveru, u Koloradu, gde mu je pružena šansa i gde je sve podređeno Jokićevom usponu.

Konačno su svi dočekali taj trenutak, ovo je istorijski momenat i za Kolorado i za Srbiju, koja je potvrdila još jednom da je zemlja košarke, kroz MVP titule Jokića, Micića u Evroligi i Teodosića u Evrokupu.

Nije se do sada desilo da jedna zemlja ima MVP-ja u ova tri takmičenja u istoj sezoni.

Što se Denvera tiče, Nagitsi su u meč na kom je uručen trofej ušli sa 0-2 protiv Finiksa, koji je maksimalno iskoristio kadrovske probleme i odsustvo Džamala Mareja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar