Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Rafael Nadal je u izjavi datoj posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa čestitao srpskom teniseru na trijumfu.

„Bik sa Majorke“ je u izjavi datoj po završetku meča istakao da je Novak imao šanse da dobije i prvi set, koji je pripao Špancu:

PROČITAJTE JOŠ...

„Nisam igrao dobro na početku, grešio sam, pa je Novak imao brejk lopte, potom i gem šanse, mogao je da povede 2:0, pa onda i 4:0… Tada je počeo da greši. Igrali smo po toplom vremenu, bili su nešto teži uslovi. Kada je pao mrak i uslovi su se promenili, Novak se bolje prilagodio, a ko se prilagodi zaslužuje da pobedi. Nema sumnje da je zaslužio“, rekao je Nadal.

Osvrnuo se Nadal posebno na treći set, koji je proglašen klasikom gotovo odmah po završetku:

„To je sport. Ponekad pobediš, ponekad izgubiš… Pokušao sam, dao svoj maksimum. Nije bio moj dan, nisu bile dobre pozicije za udarce, a protiv igrača koji napada lopticu tako rano, ako niste u stanju da ga isterate sa pozicije, postaje veoma teško. Imao sam veliku šansu na 6:5, set loptu, drugi servis… Sve je moglo da se reši tada. Napravio sam duplu grešku. Bilo je ludih poena, tu je i do umora. Dešavaju se greške, a ako želite da pobedite, ne smeju da se događaju. Borba je bila velika, probao sam, nije bio moj dan“, dodao je Rafa.

Đokovića u finalu očekuje Stefanos Cicipas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar