Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

KK Alba iz Berlina dobio je dvogodišnju licencu Evrolige, što znači da će učestvovati u tom takmičenju i u sezonama 2021/22. i 2022/23. bez obzira na rezultate.

Na sastanku Upravnog odbora Evrolige su, takođe, utvrđeni i uslovi za davanje dugoročnih licenci Bajernu iz Minhena i Asvelu, što znači da su srpski klubovi i dalje daleko od ovog statusa.

„Rukovodioci Evrolige pružili su članovima odbora ažurirane informacije o napretku obe organizacije. Izvršni odbor i klubovi ostaju usklađeni u svojoj viziji. Dodatne razmene nastviće se sa ciljem zaključivanja sporazuma u narednim nedeljama“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Evroliga je, pored toga, ažurirala posebne propise vezane za pandemiju koronavirusa.

Tokom plej-ofa timovi će moći da promene mesto odigravanja utakmice zbog postojećih ograničenja. Posle prvog pomeranja, ako se primene nove restrikcije, klub koji je tražio prvo pomeranje, gubi utakmicu.

Dozvoljena je samo jedna suspenzija po utakmici u plej-ofu.

U slučaju istovremenih ograničenja putovanja i nedostupnosti najmanje osam igrača, tim koji uzrokuje suspenziju će izgubiti meč.

Ako se desi da oba tima nemaju dovoljan broj igrača, obe ekipe gube meč, a u narednu fazu će tim koji je upisao više pobeda.

U slučaju da je serija izjednačena, da nema više odlaganja i premeštanja utakmica, dalje će proći bolje rangirani tim iz ligaškog dela sezone.

Kada je reč o fajnal-foru, ako je jedan tim sprečen da igra meč zbog ograničenja u putovanjima ili nedovoljnog broja igrača, zameniće ga sledeći najbolje rangirani tim iz ligaškog dela sezone.

Na fajnal-foru će moći da se zamene najviše dve ekipe, a zamene neće biti moguće posle 28. maja.

Nakon tog roka, ako je jedan polufinalista sprečen da igra, njegov rival će proći u finale. Ako oba tima jednog polufinalnog para ne mogu da igraju, pobednik drugog polufinala će postati šampion takmičenja.

Ako do problema dođe u samom finalu, meč će biti pomeren.

Fajnal-for će biti odložen u slučaju da više od dva tima ne mogu nastupe ili ako lokalni propisi sprečavaju njegovo odigravanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar