Foto: VIRGINIE LEFOUR / Belga Press / Profimedia

Veliki uspeh srpskih košarkašica.

Košarkašice Srbije uspele su da savladaju Veliku Britaniju 66:60 u meču osmine finala Ertopskog prvenstva i obezbede plasman među osam najboljih timova gde će nastaviti pohod za odbranu zlata od pre dve godine u meču protiv Blegijanki.

Najzaslužnije za pobedu srpskog tima bile su Jovana Nogić i Ivon Anderson – obe su sjajno odigrale u drugom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbiju je predvodila Jovana Nogić sa 16 poena, dok su dvocifrene bile i Ivon Anderson i Maša Janković sa po 10 postignutih poena.

Videli smo izuzetno tvrd meč s amalim brojem poena i neizvesnost do samog kraja.

Britanke su bolje počele i vodile sa 8:4 u periodu velike nervoze, ali su naše devojke do kraja prve deonice preokrenule na 13:10.

Ni druga, ni treća deonica nisu bile efikasnije i videle smo veliku klackalicu.

Srbija je na poluvremenu imala poen prednosti, ali je loše ušla u drugi deo što je Britanija iskoristila za preokret i činilo se tada da moće da napravi veliku seriju.

Reagovale su tada devojke na pravi način i do kraja treće deonice preokrenule za plus tri, a onda je usledila serija.

U poslednjem periodu su devojke na krilima sjajne Nogić i skokova Tine Krajišnik uspele u nekoliko navrata da se odlepe na osam razlike. Imale su Britanke jedan trzaj i zamalo se poptuno vratile, ali smo odbranom prelomile i izborile plasman dalje.

Mč sa Belgijankama će se igrati u četvrtak od 15 časova.

 


Srbija – Velika Britanija  66:60 (13:10, 16:18, 16:14)

Dvorana: Stožice, Ljubljana; Sudije: Čueka, Kastiljo, Macijulis.

Srbija: Raca 2, Čađo 8, Jovanović 5, Crvendakić 4, Anderson 10, Stanković 3, Nogić 16, Topuzović, Janković 10, Krajišnik 8, Katanić, Đorđević. Selektorka: Marina Maljković.

Velika Britanija: Fong Lijev Kvi, Mekgarakan, Vinterburn 13, Gejl 1, Vilkinson, Otevil-Soulsbi, Fagbenle 20, Rob, Herbert-Harigan 8, Valas 3, Ozi-Momodu, Anigve 13. Selektor: Čema Buseta.


 

Srbija - Velika Britanija 66:60 (13:10, 16:18)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar