Šta košarka znači Srbiji, a šta Srbija košarci?

Sve tajne i istoriju srpske košarke pratite na Nova.rs uz MaxBet.

Kako smo došli do devete epizoda Nova.rs serijala posvećenom 100 godina košarke u Srbiji, jasno je da smo veoma blizu velikog finala i kraja.

A, košarka u ovoj zemlji nije samo sport, mnogo je više od toga.

PROČITAJTE JOŠ

Posle ekskluzivnih dokumenta o nastanku košarke u Srbiji 1923. godine, bili ste u prilici da vidite kakvi su bili njeni počeci, kao i kako je rasla na našim prostorima u pričama onih koji su je gradilli.

Zato je peta epizoda predstavljala istinski omaž baš tim najvećim imenima, pa je usledila priča o reprezentacija Jugoslavije iz 1995. godine kao jednom od najvećih simbola naše košarke, posle sankcija i nesrećnih vremena.

Zahvaljujući legendarnoj Sonji Vasić i ženska reprezentacija je dobila zasluženu pažnju, kao i košarka danas, odnosno sve ono što Nikola Jokić radi u NBA. Posle 100 godina od dolaska košarke na naše tlo, sasvim je logično zapitati se šta košarka znači Srbiji, a šta Srbija košarci?

„Košarka kao način života, basket, rekreacija starijih ljudi, to su fascinantne stvari…“.

Zato velikani igre pod obručima objašnjavaju šta košarka znači Srbiji, a šta Srbija košarci u devetoj epizodi (20.00) serijala „100 godina košarke u Srbiji“ na portalu Nova.rs, a u njoj nove sjajne priče.

BONUS VIDEO „Mali, ti držiš katedru srpske košarke u Americi“: Maljković o susretu sa Jokićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar