Foto:Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Konačno ćemo znati odluku.

Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, okupiće se zajedno sa košarkašima u ponedeljak, 24. jula u Beogradu pred početak priprema za Svetsko prvenstvo (25. avgusta do 10. septembra).

To će biti ujedno i poslednji momenat kada će selektor moći da objavi zvanični spisak „orlova“ koji će predvoditi Srbiju na Mundobasketu.

PROČITAJTE JOŠ

Pešić će se obratiti medijima u ponedeljak od 16 časova, te se očekuje da će tada saopštiti spisak momaka koji konkurišu za dres Srbije.

Pored njega biće i as Atlante, Bogdan Bogdanović, koji je postao novi kapiten selekcije Srbije.

Znamo da su ranije potvrdili da će biti na raspolaganju Aleksej Pokuševski i Nikola Jović koji nisu igrali na Evropskom prvenstvu prošle godine, te iskusni centar Nikola Milutinov koji bi mogao da predstavlja silu u reketu.

Vladimir Lućić ima problem sa povredom, pa će propustiti Mundobasket, što se znalo od ranije, dok sve najviše zanima da li će Nikola Jokić obući dres Srbije.

Još uvek je nejasna situacija oko Nikole Kalinića i Nemanje Bjelica, a tu odluku će doneti upravo selektor, baš kao i u slučaju Vasilija Micića koji je nedavno potpisao ugovor sa Oklahomom i zbog selidbe u NBA nije isključeno da propusti SP.

Srbija će na Mundobasketu igrati u grupi B sa selekcijama Kine selektora Aleksandra Đorđevića, Južnog Sudana i Portorika.

BONUS VIDEO Magična asistencija koja je Srbiji donela prvu pobedu na Evrobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar