Foto: STARSPORT/Dimitrije Vasiljevic

Lil, 17.15, košarkaši Srbije protiv Sjedinjenih Američkih Država i Olimpijske igre u punom sjaju.

“Soccerbet iz Pariza”

Foto: Nova.rs

Košarkaši Srbije počinju OI protiv reprezentacije SAD – za neke nije moglo bolje – spektakl u rangu finala zakazan je na fudbalskom stadionu „Pjer Moro“, na kojem će se igrati grupna faza.

Pored naše dve selekcije, u grupi C su još i Portoriko i Južni Sudan, sa kojima se sastajemo 31. jula (17.15), odnosno 3. avgusta (21.00). U grupi A nalaze se Australija, Španija, Kanada i Grčka, dok B grupu čine Nemačka, Francuska, Brazil i Japan.

Sistem takmičenja je nikad čudniji, dalje prolaze po dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane, i onda se dalje žrebom formiraju parovi četvrtfinala.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, što treneri vole da kažu, korak po korak, prvo Ameri, pa preostala dva rivala u grupi, pa ćemo „lako“ o nokaut fazi koja se seli u Pariz, gde se inače održavaju ove Olimpijske igre.

Kapiten Bogdanović i ekipa deluju spremno, za atmosferu među njima ne treba ni postavljati pitanje i „samo“ još da na terenu pokažu šta sve mogu. A mogu mnogo…

Svestan je toga i selektor Svetislav Pešić, dan uoči utakmice sa SAD pričao je kako košarka nije hokej na ledu, i bez čega ne treba da izađu na teren protiv glavnih favorita za zlato.

Otkako se legendarni stručnjak vratio na klupu reprezentacije, provejava to kako je naciji doneo dva poslednja zlata, i evropsko 2001. u Turskoj, i svetsko godinu dana kasnije u Indijanapolisu.

Foto: STARSPORT

U bogatoj kolekciji trofeja i svega što je dao srpskoj košarci ostalo je još mesto za to olimpijsko odličje.

„Došao sam na početku olimpijskog ciklusa, ovim turnirom se završava. Pravo da vam kažem, ne znam da li neko u Srbiji ne bi želeo medalju, pa što je ja ne bih želeo? Do tog cilja se ne stiže samo sa željama. Jedno su želje, potrebno je da igramo dobro, da ono što želimo sprovedemo. Motivacija je uvek to i kod mene i kod igrača, ali najvažnije – jedno su želje, trud, entuzijazam, to je sve kod nas prisutno, najvažnije je da znamo kako se stiže do cilja i kako da plan igre sprovedemo do kraja. Onda možemo da sanjamo medalje i velike rezultate. Rano je da se o tome priča, prvo da vidimo da odigramo onako kako mi možemo“, poručio je Pešić.

E, to je prava poruka selektora pred pohod na medalju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar