Foto: AP Photo/David Zalubowski

Čuveni košarkaški trener Džordž Karl dao je jedan od najboljih opisa srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Karl je 71-godišnjak koji je na poziciji plejmejkera igrao tokom sedamdesetih godina, a onda se više proslavio kao trener sve do 2016.

PROČITAJTE JOŠ:

Karl je radio i u Denver Nagetsima kao trener, i to u najboljim godinama ere Karmela Entonija, sa kojim se Jokić nedavno izjednačio po broju utakmica u timu iz Kolorada.

Sada Karl gleda samo sa strane i ono što radi centar iz Sombora koji i treći put zaredom slovi za jednog od favorita za priznanje MVP-ja sezone.

„Gledam Jokića već šest sezona sada. Mislim da je najbolja stvar koju mogu da kažem o njemu je da još uvek nemam pojma kako bih ga pokrivao. Dva puta kad sam osećao isto je protiv Majkla Džordana i Šeka (Šakil O’Nil prim. aut)“, napisao je Karl.

Jokić ove sezone u Denveru ima 25 poena, 10,8 skokova i 9,7 asistencija po meču na 37 odigranih utakmica i skoro polovini regularnog dela sezone.

Karl je radio kao trener skoro 40 godina, od kraja sedamdesetih do 2016. Bio je pomoćnik u San Antoniju, a radio je i u Klivlendu, Golden Stejtu, Sijetlu i Milvokiju, između ostalih klubova.

BONUS VIDEO: Jokić i Denver počistili Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar