Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaški savez Kanade objavio je širi spisak od 20 igrača koji konkurišu za tim koji će putovati u Pariz na Olimpijske igre.

Kanada je osvojila bronzu na Mundobasketu prošle godine, pokazala je koliko je ozbiljna ekipa, a čini se da će u Parizu biti još jača.

Lider reprezentacije ove godine trebalo bi da bude Džamal Marej, saigrač Nikole Jokića u Denver Nagetsima. Ovaj plejmejker je zbog povrede propustio Mundobasket, ali sada je na spisku, što znači da će verovatno igrati.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored njega najbolji na terenu trebalo bi da bude Šaj Gildžus-Aleksander, koji je uz Jokića bio glavni kandidat za MVP nagradu ove godine u NBA ligi.

Uz njih dvojicu na širem spisku se nalaze još i: Kajl Aleksander, Nikel-Aleksander-Voker, Er Džej Beret, Tre Bel-Hejns, Kem Birč, Oše Briset, Dilon Bruks, Lugenc Dort, Zek Idi, Melvin Edžim, Emfiondu Kabengele, Trej Lajls, Endrju Nembhard, Keli Olinik, Dvajt Pauel, Fil Skrab, Tomas Skrab i Endrju Vigins.

Kanada se već odavno plasirala na Olimpijske igre, pa sada ima dovoljno vremena da se spremi za takmičenje u Lilu i Parizu.

Olimpijske igre počinju 26. jula i traju do 11. avgusta, a Kanada će u grupnoj fazi igrati protiv Australije, pobednika kvalifikacionog turnira u Grčkoj i najboljeg sa turnira u Španiji.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Canada Basketball (@canadabasketball)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar