Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Najveće pojačanje Reala ovog leta

Argentinski plejmejker Fakundo Kampaco napustio je Crvenu zvezdu i pojačao Real Madrid, s kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Dugo je vladala neizvesnost oko toga za koju će se opciju odlučiti Kampaco ovog leta, Zvezda mu je nudila milionski ugovor, ali se Argentinac odlučio na povratak u Madrid, gde je sa Realom dvapout slavio u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

„I meni i mojoj porodici mnogo znači što sam se vratio u ono što osećam da je moj dom. Uvek mi je bilo lepo ovde. Dali su mi priliku da mi pokažu kakav sam igrač i uvek ću biti zahvalan“, rekao je Kampaco u prvoj izjavi za klupske medije.

Istakao je da je održavao kontakt sa ljudima u Madridu, što mu je olakšalo povratak.

„Nastavio sam da komuniciram sa ljudima u klubu od kada sam otišao do danas, sa predsednikom, upravom, prijateljima, igračima, štabom… Održao sam kontakt sa mnogim ljudima“.

Jedan od presudnih faktora za povratak je bila porodica.

„Odnosi koje sam ostavio ovde, prijatelji i kolege, su oni koji mi najviše nedostaju i koji su me takođe naterali da se vratim. Moja porodica voli Madrid, tim, moja ćerka je rođena ovde i udobnost porodice je bila veoma je važno da budu mirni i da su srećni“.

PROČITAJTE JOŠ:

Smatra da je bolji igrač nakon NBA iskustva i epizode u Crvenoj zvezdi.

„Fizički se osećam dobro. Smatram da sam bolji igrač otkako sam otišao i sada to moram da pokazujem iz dana u dan. Morate vredno da radite, da se trudite da ostvarite svoje ciljeve, da se borite za titule, da budete deo ovog tima koji uvek pokušava da osvoji sve“.

Spreman je da sluša trenera Ćusa Matea i krene u odbranu evropske titule sa Realom.

„Radiću ono što treneru treba i ono što traži od mene, pokušaću da dam sto odsto, uz svoj identitet i ono što me je dovelo ovde, igraću srcem, dajući sve na svakoj utakmici, od odbrane, mog iskustva u napadu, i prilagođavaću se timu“.

Sa Realom uvek ima najviše ciljeve.

„Kad god se priča o Madridu, oni pričaju o titulama i svaku moramo pokušati da osvojimo. Radićemo svaki dan tokom cele sezone da osvojimo svaku titulu koja nam se nađe na putu, trudićemo se da damo sve u svakoj utakmici kako bismo ponovo mogli da se borimo za važne stvari i daćemo sve za taj cilj“.

Jedva čeka da istrči pred navijače Reala.

„Od kada sam deo ovog tima, uvek su mi pokazivali veliku naklonost i želim da se vratim u ViZink centar i da doživim utakmicu. Prva stvar je da se zahvalim navijačima na ljubavi koju mi uvek pružaju, a drugo, da ću se truditi da dam sve svoje srce u svakoj utakmici“.

BONUS VIDEO „Srbija je nesrećna kad košarka nije dobra“: Legenda je sve objasnila u jednoj rečenici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar