Nikola Jokić je naučnik
Foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

Denver Nagetsi su osvojili jednu titulu NBA šampiona prošle godine, odnosno pretprošle sezone i hoće li još neku, veoma je neizvesno zbog nesuglasica koje su se pojavile u Koloradu.

„Prekid u vezi“ dešava se na relaciji trenera Majkla Melouna i generalnog menadžera Kalvina Buta.

PROČITAJTE JOŠ:

Zek Lou, jedan od viđenijih američkih novinara koji prati dešavanja u NBA ligi kaže da postoje indicije da između Melouna i Buta postoji nerazumevanje.

Ono se odnosi pre svega na pravac kojim bi ekipa trebalo da ide, jer But namerava da podmladi sastav i da gradi oko Nikole Jokića na osnovu izbora na draftu, dok Meloun hoće više veterana u ekipi koja bi bila konkurentnija za prsten.

Uostalom, Nagetsi su predvođeni Jokićem već osvojili prsten 2023. godine prilično dominantno, ali su onda bili slabiji prošle sezone za Brusa Brauna i još nekoliko imena iz tog šampionskog sastava i to se osetilo.

Foto: AP Photo/Ashley Landis

Denver je prošle sezone ispao u drugoj rundi plej-ofa od Minesote Timbervulvs u sedam utakmica, a titulu je osvojio Boston na kraju.

But je bio mahom zaslužan za dovođenje Kentavijusa Koldvel-Poupa i Brusa Brauna, pa je učestvovao u dopuni šampionskog tima, ali je Koldvel-Poup na kraju minule sezone otišao, a da But nije pokazao preveliku želju da ga zadrži.

„Postoje govorkanja… Da, govorkanja da stručni štab i menadžment, ili bar trener i uprava kluba nisu baš na istoj talasnoj dužini u Denveru. I to do nivoa neobičnog čak i za NBA“, rekao je Lou u jednom nedavnom podkastu.

Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Razmimoilaženja u konkretnim slučajevima i situacijama će uvek biti, ali sada na površinu ispoljavaju filozofske razlike u pristupu dva dela istog tima.

To ne može da se svidi Nikoli Jokiću, koji je početkom 2024. napunio 29 godina i nalazi se na vrhuncu karijere. Njegova želja bi svakako bila da Denver bude takmičarski snažniji, kada se ekipa gradila do šampionskog kova punih osam godina.

Ponovo građenje od mlađih igrača bi bilo vraćanje korak unazad. Zbog navedenog postoji i bojazan da bi Meloun i But mogli da dođu u situaciju da ne mogu da prevaziđu razlike u razmišljanju, pa da odluka padne u ruke Džoška Kronkea, vlasnika kluba.

A razliku može da napravi to ako Denver ne bude mogao da stigne bar do finala zapadne konferencije, ako ne i do velikog NBA finala.

BONUS VIDEO: Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar