Foto: Fr�©d�©ric Chambert / imago sportfotodienst / Profimedia

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, pričao je o porazu naše selekcije od Amerike u prijateljskom meču u Abu Dabiju rezultatom 105:79.

Bila je Srbija rezultatski aktivna tokom prve deonice i polovine druge, ali su tada Amerikanci ubacili u veću brzinu i ekspresno ostvarili dvocifrenu prednost koju nisu ispuštali.

Pešić je detaljno analizirao meč i objasnio poraz „orlova“.

PROČITAJTE JOŠ

„Videli smo snagu i individualni kvalitet američke reprezentacije. Podelio sam utakmicu na dva dela, prvi smo izgubili 14, drugi 12 poena. Dobili smo poslednju četvrtinu, a igrali nerešeno u prvoj. Očigledno se radi o fantastičnoj ekipi, ali mi nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve kvalitete, iz poznatih razloga“, pojasnio je popularni Kari.

Bilo je reči naravno i o povredama Srbije.

„Dobrić je posle sedam dana opet u stroju i nama je važno da igra. Petrušev je opet ponovo odigrao dobru utakmicu. Nismo mogli da računamo na Bogdanovića i Milutinova, dok ostali dolaze u formu, poput Micića, a dugo nije igrao. Očekujem da narednih dana napredujemo. Ako ne bude nepredviđenih povreda, možemo dobro pripremljeni da odemo na Olimpijske igre“, dodao je Pešić, prenosi Košarkaški savez Srbije.

BONUS VIDEO Urnebesna reakcija Pešića kad je čuo da je Novak u polufinalu, poklonio se Đokoviću i poručio: To ne može svako, samo on

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare