Zvezda i Partizan o navijačima u hali
Foto: Miroslav Todorović/Starsport

Crvena zvezda i Partizan igrali su samo jedan derbi ove sezone, ali zato vode brojne bitke van parketa. Kao da se takmiče i ko će veću glupost sa publikom da napravi, jer je izgleda bitno biti bolji od najvećeg rivala u svemu.

Pa čak i u broju navijača na tribinama kada im vreme nije. U Srbiji je zabranjeno prisustvo publike na sportskim događajima zbog sprečavanja širenja koronavirusa, ali…

Izgleda da za večite važe neka druga pravila, pa nema ni kazni. Kako da niko ne sme da ode na utakmicu, pa ni predstavnici medija, ali se pojedini ipak nađu na tribinama? Zbijeni ili razmaknuti dva metra, sa maskama ili bez, kao da je bitno – radi se nešto što se ne sme. Što je zabranjeno.

PROČITAJTE JOŠ

Ko je to onda bodrio Partizan u Hali sportova „Ranko Žeravica“ protiv Trenta?

„Članovi skupštine, Upravnog odbora, članovi komisija i sponzorskog pula. Dodali bismo i da su svima pre ulaska u dvoranu bile dezinfikovane ruke i noge, da im je merena temperatura, da su poštovali distancu i da su nosili maske. Takođe, prisutni u hali, sa sve službenim licima su zauzeli 3% kapaciteta dvorane“, poručili su crno-beli za Nova.rs.

Prisustvovalo je tačno 183 ljudi. U tu brojku ‘gledalaca’ spadaju članovi uprave KK Crvena zvezda: Skupštine, predsedništva, Upravnog odbora, članovi komisija i članovi sponzorskog pula kluba. KK Crvena zvezda podseća da je kapacitet hale ‘Aleksandar Nikolić’ 8.000 mesta, a prostom računicom na broj prisutnih dolazimo do ‘ispunjenosti’ kapaciteta od 2,29 posto“, rekli su iz Crvene zvezde o navijačima na meču Evrolige sa Fenerbahčeom.

Dobro, zaista? Pa, ovo ne bi prošlo ni u vrtiću, ali to nije sve…

„U skladu sa svim merama zaštite od koronavirusa, kao i pred svaku utakmicu, svakome ko je ulazio u halu po spisku, merena je temperatura, i vršena je dezinfekcija ruku i nogu. Svi prisutni su posedovali maske, ili su im dodeljivane na ulasku u dvoranu“, kažu iz Zvezde.

Foto: Miroslav Todorović/Starsport

„Mi smo postupali po važećim pravilnicima! Niko nije postupao mimo zakona, mi kao odgovoran klub postupamo isključivo u skladu sa zakonom. Šanse za zaražavanje na našoj utakmici su mizerne, jer se sve epidemiološke mere strogo poštuju i kontrolišu“, objasnili su iz Humske nekoliko dana posle večitog rivala.

Izgleda da nisu naučili u školi da nije lepo prepisivati… Mogli bismo ovde i o još nekima (ime poznato redakciji), ali nisu vredni da im se toliko daje na značaju.

PROČITAJTE JOŠ

Merenje temperature, dezinfekcija ruku i nogu, 2,29 odsto, 3 odsto, sve je to super. ‘Ajmo onda od sutra na utakmice, na stadione, u hale, šta, to je samo 2-3%, a lekari će i dalje da se bore u crvenim zonama, i da stradaju!? Je l’ vam bar malo glupo? Ili ste taj osećaj za druge izgubili u ovo ludo vreme, pa nije loše da vas neko nekad podseti.

Ljudi, hoćemo li se dozvati pameti? Zdravlje je u pitanju, a svi znaju da ono nema cenu, pogotovo to znaju sportisti. Ugrožavaju se svi, zarad dva sata sreće i uživanja u sportu. Pa, kao da nama ne nedostaju utakmice…

Ali ovde se ne radi o nama (novinarima) i njima (publici), već o tome da nekoliko stotina „odabranih“ ima određene privilegije ispred običnih smrtnika. Zašto? Zato što je neko tako odlučio.

A, objašnjenja su, najblaže rečeno, isprazna, ostavimo igrarije za teren.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar