Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana odigrali su prvi meč Top 16 faze Evrokupa protiv Trenta u hali "Ranko Žeravica" u Beogradu - u prisustvu navijača.

PROČITAJTE JOŠ:

Samo nekoliko dana nakon što su se u Pioniru našle pristalice Crvene zvezde tokom meča sa Fenerbahčeom, grupa onih koji podržavaju Partizan je zauzela gornje delove tribina hale u Novom Beogradu.

Nije jasno kako je moguće i dozvoljeno tako nešto u trenutku dok se zemlja još nije iskobeljala i izborila sa koronavirusom, ali očito da „večiti rivali“ ovakvo ponašanje ne vide kao rizično.

Tokom meča između Partizana i Trenta se u prenosu čulo navijanje, videle su se i zastave, a čule su se i navijačke pesme kluba iz Humske.

Na kraju utakmice koju je Partizan dobio sa 71:43 igrači su otišli da proslave sa navijačima i jedna od pesama koja se čula bila je i „Volim ga, k’o oka dva“.

Foto: Printscreen Twitter

Kada se nešto slično desilo na utakmici Zvezde, sa Malog Kalemegdana je stiglo obaveštenje da je hala bila popunjena samo 2,29 posto, te da je 183 ljudi bilo prisutno u Pioniru koji ima kapacitet od 8.000 mesta.

Javnost u Srbiji je ostala uskraćena za odgovor na pitanje zašto su uopšte bili tamo ako je zabranjeno okupljanje više od petoro ljudi.

Sve i da nije, malo zdravstvenih stručnjaka koji se bore protiv epidemije koronavirusa u našoj zemlji bi preporučilo ili odobrilo ovako nešto.

Imunolog, doktor Srđa Janković je posle Zvezdine utakmice istakao da niko za to ne može da bude osuđen, pa se ni sada ne očekuje da bilo ko reaguje povodom ovog slučaja.

„Niko za to ne može biti osuđen. Ali, ja kao imunolog apelujem na strpljenje i udaljavanje od rizika“, rekao je tada Janković.

Na društvenim mrežama se mogu videti reakcije i dela navijača crno-belih koji se pitaju ko je dobio privilegiju da bodri ovaj klub dok ostali mogu da gledaju samo preko TV ekrana.

Svidelo im se ili ne, bilo je i onih koji su dobili svoja mesta u hali „Ranko Žeravica“. Da podsetimo, Zvezda je dolazak svojih pristalica pravdala time da su sponzori i prijatelji kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar