Podeli
Partizan za Nova.rs objasnio otkud navijači u hali protiv Trenta
Foto: Miroslav Todorović/Starsport

Određen broj navijača Partizana bodrio je crno-bele sa tribina Hale sportova "Ranko Žeravica" protiv Trenta, a iz kluba su za Nova.rs objasnili otkud publika na utakmici Top 16 faze Evrokupa.

Crno-beli su ubedljivom pobedom 71:43 započeli borbu u nastavku Evrokupa, uz podršku sa tribina, iako je to zabranjeno.

Podsetimo, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa izdao je preporuke a i dalje je na snazi zabrana okupljanja više od pet ljudi na istom mestu.

PROČITAJTE JOŠ

Čak su igrači i navijači po završetku utakmice pesmom proslavili trijumf, a iz Partizana su za Nova.rs pokušali da objasne otkud publika u Hali sportova “Ranko Žeravica” protiv Trenta – u vreme pandemije.

“Ako sve ljude koji podržavaju Partizan ili su na neki način deo kluba posmatrate kao ‘Navijače Partizana’, onda je jedan veoma mali navijača bio u dvorani. Ali ako bismo vaše pitanje posmatrali kroz kolokvijalno korišćenje termina ‘navijači’, onda Vam moramo reći da navijača nije bilo”, poručili su iz Partizana za Nova.rs.

Crvena zvezda je nedavno rekla da su na tribinama hale “Aleksandar Nikolić” bili ” članovi Skupštine kluba, predsedništva, Upravnog odbora, članovi komisija i sponzorskog pula”. Ko su bili navijači na Partizanovom meču?

“Članovi skupštine, Upravnog odbora, članovi komisija i sponzorskog pula. Dodali bismo i da su svima pre ulaska u dvoranu bile dezinfikovane ruke i noge, da im je merena temperatura, da su poštovali distancu i da su nosili maske. Takođe, prisutni u hali, sa sve službenim licima su zauzeli 3% kapaciteta dvorane”.

Kakav je zvaničan stav kluba po pitanju okupljanja ovog tipa u vreme pandemije koronavirusa? Podsećamo da je u sredu bilo više od 2.000 zaraženih i 25 preminulih od korone u Srbiji.

“Mi smo postupali po važećim pravilnicima! Niko nije postupao mimo zakona, mi kao odgovoran klub postupamo isključivo u skladu sa zakonom. Šanse za zaražavanje na našoj utakmici su mizerne, jer se sve epidemiološke mere strogo poštuju i kontrolišu”.

Foto: Miroslav Todorović/Starsport

Zar nije bilo bolje da je Partizan poslužio kao pozitivan primer i ukazao da Zvezda to nije, nego što se desilo ovako?

“Sud o tome ko je u kom trenutku i kome poslužio kao pozitivan primer ostavljamo vama. I medijski natpisi nekada služe kao pozitivan primer, a nekada ne”.

Brojni navijači Partizana ostali su ljuti zbog toga što oni nisu imali mogućnost da dođu na meč, a pojedinci jesu imali tu privilegiju. Šta bi klub njima poručio?

“Ako pogledate odgovor na vaše drugo pitanje, jasno vam je da niko nema razloga za ljutnju. Niko srećniji od nas neće biti kada sve ovo prođe i kada ponovo budemo imali podršku naših navijača sa tribina”, zaključeno je iz Humske za naš portal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar