Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu rekao je da je liga otvorena za proširenje u budućnosti kao i za dodeljivanje A licenci klubovima sa ovih prostora.

Bertomeu je napomenuo da su najveći srpski klubovi, Crvena zvezda i Partizan legitimni kandidati za dobijanje A licence.

„Ima dosta timova širom Evrpe koji žele da igraju Evroligu. Partizan i Crvena zvezda su kandidati, ali imamo klubove u Španiji, Rusiji i Italiji koji mogu biti kandidati. Moramo da gledamo tržište po tržište i tražimo klubove koji mogu da odgovore zahtevima takmičenja koji su veliki. Za mene je važan i koncept Evrokupa jer s nekim klubovima radimo godinama unazad zbog čega je lakše da o njima razmišljamo kao o kandidatima“, rekao je Bertomeu.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi čovek Evrolige je istakao da su Francuska i Nemačka trenutno prioritet kada je dodeljivanje A licenci u pitanju

Na putu da postanu redovni članovi Evrolige nalaze se Asvel i minhenski Bajern.

„Sada je najvažnije da vidimo možemo li da uključimo Asvel i Bajern. Bajern je globalno jedan od najvećih brendova i zato je za nas prioritet“, rekao je Bertomeu.

Osim Bajerna, Bertomeu je istakao da će se obaviti razgovori i sa Albom iz Berlina, a da je do kraja sezone cilj da se poveća broj klubova sa dugoročnim ugovorima.

„Evroliga je na duže staze otvorena za priključivanje drugih klubova. Sada ih imamo jedanaest, cilj je da do kraja sezone dobijemo trinaest, a u narednim godinama još više. Za Nemačku i Francusku je već završeno, ali imamo Srbiju i zemlje koje su nam važne zbog promocije košarke i koje će imati svoje klubove u takmičenju“, rekao je Bertomeu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar