Foto: Starsport

Košarkaši Partizana će u naredna dva dana u Atini igrati dva pripremna meča protiv ozbiljnih evroligaških ekipa i kandidata za titule.

Partizan će u petak od 14 časova igrati protiv Efesa, ali će taj duel biti zatvoren za javnost.

Šteta što je tako, jer sigurno da bi navijači voleli da vide oba tima na delu, jer su i turski i srpski gigant doživeli velike promene tokom leta.

PROČITAJTE JOŠ

Dan kasnije od 21 sat, u nesvakidašnjem ambijentu, Partizan će biti deo spektakla, pošto će na čuvenom stadionu Panatinaiko (Kalimarmaro), koji je „oživljen“ posle antičkog razdoblja za potrebe Olimpijskih igara 1896. godine, igrati sa Panatinaikosom, aktuelnim prvakom Evrope.

Partizan u Atini neće igrati u punom sastavu.

Na turniru „Pavlos Janakopulos“ neće igrati kapiten Vanja Marinković, Mitar Bošnjaković, Aleksa Dimitrijević, Arijan Lakić i Ajzea Majk.

Svakako da crno-bele još uvek nećemo videti u punom sjaju, ali dve predstojeće utakmice trebalo bi da daju mnogo jasniju sliku, pre svega treneru Željku Obradoviću, o tome kako ekipa treba da igra i izgleda i šta od kog igrača može da očekuje.

Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Obradovićeva ekipa bila je neporažena na pripremnim utakmicama na Siciliji, gde je osvojila turnira pobedivši Tortonu i Trapani, a onda je u Hali 3 Beogradskog sajma savladala AEK iz Atine, poprilično ubedljivo, a onda i Pariz nakon drame.

Već na tim mečevima mogli su se videti neki obrisi toga kakav ćemo Partizan gledati u nastavku takmičarske godine, a Željko Obradović je svakome pružio priliku (Ajzea Majk samo još nije zaigrao zbog povrede) i sigurno da bi uskoro i uloge u crno-belom timu trebalo da budu jasnije podeljene.

Foto: Starsport

Biće zanimljivo videti kako će se Partizanovi novi centri, Brendon Dejvis i Tajrik Džouns, pokazati protiv Matijasa Lesora i Omera Jurtsevena, koji čine jednu od najboljih centarskih linija u Evropi. Lesor je u protekle dve sezone pokazao da je među najboljim, ako ne i najbolji centar u Evroligi u ovom trenutku, a da li Dejvis i Džouns mogu da rade ono što nisu uspeli Frenk Kaminski i Bruno Kaboklo prošle sezone, brzo će se pokazati.

Dve jake provere pred zvaničan start sezone su veoma bitne za crno-bele i trebalo bi pozitivno da se odraze na ekipu, pogotovo ako se izvuče i neki dobar rezultat, iako je on u ovom trenutku u drugom planu.

Partizan-AEK Foto: Starsport

Partizan će prvi zvaničan meč u sezoni igrati protiv Borca iz Čačka u Beogradskoj areni 25. septembra od 19 sati. Posle toga, preciznije četiri dana kasnije, crno-beli će gostovati Spartaku u Subotici i taj meč će im poslužiti i kao uvertira za prvi meč u Evroligi, protiv Baskonije 3. oktobra.

U ovom trenutku deluje da Partizan ima povoljan raspored i prostora da se uigra na pravi način pred početak Evrolige, koja je ipak najbolje merilo kvaliteta.

Problemi za Partizan, Džouns kasnije stigao u Atinu

Košarkaš Partizana, Karlik Džouns, nije krenuo na put sa ekipom crno-belih za Atinu, jer je izgubio pasoš.

Klupska administracija je hitno reagovala i po ubrzanoj proceduri u komunikaciji sa američkom ambasadom obezbedila nove dokumente za igrača.

Karlik je tek kasnije tokom dana, odnosno uveče, morao da ide u Atinu, tako da za njega taj put i ceo dan nisu bili najprijatniji.

Šta je pokazao Partizan tokom priprema?

Najčešća startna petorka Partizana bila je Ife Lundberg, Sterling Braun, Vanja Marinković, Isak Bonga i Brendon Dejvis, koji se istakao i kao lider ekipe.

U napadačkom smislu trebalo bi mnogo da zavisi i od Karlika, Brauna i Lundberga, koji deluje posebno motivisano i fokusirano na ovu sezonu. U odbrani važne uloge imaju Marinković, Nilikina i Bonga, koji će pokrivati i poziciju četiri, najverovatnije do momenta dok se iz povrede ne vrati Ajzea Majk.

Partizan-AEK Foto: Starsport

Tajrik Džons je već pokazao da je „energetska bomba“, motivacije mu ne manjka, a videćemo da li će pod vođstvom Obradovića uspeti da kontroliše emocije i pokaže se u najboljem svetlu. Za sada, deluje odlično na terenu, ali konačni sud o njemu kao pojačanju nećemo još donositi.

Još uvek se čeka da proradi Duejn Vašington, a još uvek se „traži“ i Mario Nakić, koji bi šansu trebalo da dobija pre svega u Evroligi.

Balša Koprivica deluje bolje nego prošlih sezona, dok bi već u Atini mogli da vidimo i nešto više od Alekseja Pokuševskog, kome bi ova sezona mogla da bude jedna od najbitnijih u karijeri.

Od Lakića, Bošnjakovića i Dimitrijevića tek treba da vidimo koliko mogu, pre svega u ABA ligi, a onda u Evropi.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle poraza od Danske u Kopenhagenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar