Foto: AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Partizana novu sezonu počeće na do sada neviđen način.

Crno-beli su odlučili da odstupe od uobičajenog načina promovisanja ekipe i predstavljanja pojačanja i nakon što su u javnost izašli sa samo tri imena koja su potpisala ugovore, ostatak rostera će predstaviti na do sada neviđeni način.

Zvanično je objavljeno da su klub do sada pojačali Vanja Marinković, Frenk Nilikina i i Ife Lundberg.

PROČITAJTE JOŠ

U dvorani „Doma sindikata“ biće organizovana manifestacija pod imenom „crno-bela simfonija“ na kojoj će biti predstavljen i ostatak rostera.

Crno-beli su kompletirali čitav tim pred početak priprema, a iz prošlogodišnjeg rostera je ostao samo Balša Koprivica.

Pod ugovorom su i Bruno Kaboklo i Ognjen Jaramaz, ali je u njihovom slučaju samo pitanje pronalaska nove sredine i načina izlaska iz ugovora i na njih se ne račnuna za narednu sezonu.

Partizan je dogovorio saradnju sa 15 novih igrača.

Na poziciji plejmejkera su dovedeni Frenk Nilikina, Duan Vašington Junior i Karlik Džons. Reprezentativac Južnog Sudana koji je briljirao na Olimpijskim igrama neće biti predstavljen večeras u sklopu ceremonije, jer u Beograd stiže dan kasnije prema saznanjima Nova.rs i mogao bi da se nađe na prvom treningu ekipe kasnije u toku dana.

Na bekovskim pozicijama će igrati Arijan Lakić, Sterling Braun, kao i Ife Lundberg i Vanja Marinković koji će pokrivati i poziciju tri.

Na krilu će igrati i Mario Nakić, Isak Bonga i Mitar Bošnjaković, dok će pozicije krila i krilnog centra igrati Ajzea Majk i Aleksej Pokuševski.

Određene nedoumice ostaju u vezi sa pojačanjem na poziciji krilnog centra iako je sve dogovoreno sa bivšim NBA igračem Di Džej Vilsonom.

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Sa Amerikancem je potpisan preliminarni ugovor ali će potvrda doći nakon lekarskih pregleda jer postoji problem sa povredom čiji stepen treba da se utvrdi i proveri da li će igrač biti spreman za novu sezonu.

On takođe neće biti prisutan na promociji u ponedeljak uveče.

Što se tiče centarske linije nju će činiti Brendon Dejvis, Tajrik Džouns i starosedelac Balša Koprivica.

Iako se kroz medije pominju imena Davida Bertransa i Žofrija Lovernja kao potencijalna pojačanja, oni nisu bili opcija za crno-bele nijednog trenutka.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar