Partizan - Hercegovac, četvtrtfinale Kupa Radivoja Koraća Foto: STARSPORT

Košarkaši Hercegovca iz Gajdobre poraženi su od Partizana sa 92:67 u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, ali su uprkos tome postali ili bolje reći ostali junaci ovog takmičenja, bar ove sezone.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Da vam je neko pre nekoliko meseci rekao za Hercegovac iz Gajdobre, verovatno ne biste znali ni da postoji ta košarkaška ekipa, jer ona ne igra čak ni KLS, nego B ligu.

Pitanje je koliko je ljudi u Srbiji uopšte čulo za Gajdobru, ali su se košarkaši iz tog mesta pobrinuli da kroz nekoliko utakmica proslave klub i mesto koje broji tek između 2.500 i 3.00 stanovnika.

PROČITAJTE JOŠ

Retkost je da se jedan klub iz manje sredine ovoliko istakne na ovakvom takmičenju, ali Hercegovac je definitivno izuzetak, koji se verovatno neće ponavljati svake sezone.

Jedni bi rekli da sreća na žrebu za glavni deo Kupa Radivoja Koraća baš i nije pogledala Hercegovac, ali spadam u grupu onih koji misle obrnuto. Tim iz Gajdobre dobio je tu čast da se oproba protiv velikog Partizana, ove sezone ozbiljnog evroligaša, koji „puca“ na najviše ciljeve i trofeje u svakom takmičenju koje igra.

Partizan – Hercegovac, četvtrtfinale Kupa Radivoja Koraća Foto: STARSPORT

Možda su mnogi pomislili da Hercegovac nema kvaliteta da napravi iznenađenje, ali se ekipa iz Gajdobre potrudila da parira Partizanu bar četvrtinu, možda i dve, što je i te kako uspela. Crno-beli su nakon prvih 10 minuta imali samo poen prednosti (14:13), a Hercegovac je tada promašio šut uz zvuk sirene za vođstvo. Na poluvremenu crno-beli su došli do +8, da bi u nastavku malo dodali gas i relativno lako rešili pitanje pobednika.

Međutim, i trener Aleksandar Komnenić se nadao da njegov tim makar četvrtinu može da bude u egalu, a pokazalo se čak da može i više od toga. Pobeda i prolaz u polufinale nisu baš bili u priči, ali je Hercegovac trudom i prikazanim na terenu zaslužio svako poštovanje.

Taj, uslovno rečeno „mali“ klub, postao je kroz nekoliko utakmica tim koji sada sanja velike snove, iako trenutno igra u B ligi, s nadom da će naredne sezone u pitanju biti daleko kvalitetniji KLS, koji nastavlja da se razvija u pozitivnom smeru.

Partizan – Hercegovac, četvtrtfinale Kupa Radivoja Koraća Foto: STARSPORT

Postali su igrači Hercegovca za kratko vreme poznati, privlačni i atraktivni publici, postali su miljenici i junaci, a sigurno će mnogim drugim „malim“ klubovima biti smernica i primer da su čuda moguća.

Ni njihova podrška nije ništa bila manje impresivna. Čak tri autobusa iz Gajdobre stigla su u Niš, a navijači su na tribinama napravili odličnu atmosferu.

Svaki koš Hercegovca se slavio, svaka odbrana je bila važna, svaki posed dragocen, kao i minut proveden na terenu za svakog igrača ponaosob.

Dakle, nešto mi govori da ćemo o Hercegovcu slušati i pričati i u godinama koje dolaze.

Partizan – Hercegovac, četvtrtfinale Kupa Radivoja Koraća Foto: STARSPORT

Sa druge strane, Partizan nije izgledao baš najbolje, pogotovo u prvoj deonici, ali je zapelo kada je moralo i na kraju bez problema prošao dalje.

Željko Obradović je pazio i na minutažu igrača, koji se nisu mnogo umarali, ali na terenu nisu ni zasijali baš u pravom svetlu. Bilo je tu i pogrešnih poteza i mnogo promašaja, ali na kraju procenti šuta nisu bili loši (71% za dva, 35% za tri), u svakom statističkom parametru Partizan je bio bolji, ali su crno-beli posebno dominirali u reketu, što se vidi po blokadama – 10:0 u tom segmentu.

Svi znamo i svesni smo da Partizan može daleko bolje od ovog što je prikazao protiv Hercegovca, a nivo igre će morati da se podigne već u petak od 21 sat protiv Vojvodine, koja je protiv Mege pokazala da ima kvalitet i za ABA ligu.

BONUS VIDEO Danilo Anđušić posle četvrtfinala Kupa Koraća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar