Foto: Starsport
Foto: Starsport

Proslava istorijske titule obeležena na poseban način, održana i aukcija

Košarkaški klub Partizan je u četvrtak proslavio 30-godišnjicu osvajanja evropske krune, a tom prilikom održala se i aukcija.

PROČITAJTE JOŠ:

Na njoj je bilo ukupno 16 proizvoda, a oko toga ko će šta prisvojiti nametali su se svi prisutni.

Početna cena za sve stvari bila je 200 evra, a najviše pažnje zaokupila je tabla Željka Obradovića, na kojoj je nacrtana kretnja Aleksandra Đorđevića prilikom postizanja legendarne trojke u finalu 1992. godine protiv Huventuda, kao i dres Predraga Danilovića sa tog meča.

Cena po kojoj je prodata tabla najtrofejnijeg evropskog trenera iznosila je čak 7.100 evra, dok je Danilovićev dres procenjen na 4.200 evra.

Osim toga, na aukciji su se našli i dresovi drugih članova slavne generacija Partizana sa sve njihovom potpisima, lopta sa potpisima igrača crno-belog tima (1.550 evra), ali i Partizanova rakija koja je prodata za 550 evra.

Ukupno je na aukciji sakupljeno 32.650 evra. Sav prihod od aukcije išao je za fondaciju „Dobro pamtim sve“, koja namerava da deo sredstava preusmeri deci poginulih rudara, kao i bivšim igračima Partizana, koji nisu u tako zavidnoj materijalnoj situaciji.

Na svečanosti reč su imali predsednik Partizana Ostoja Mijailović, kao i Željko Obradović i Predrag Danilović.

Pred sam kraj svi članovi slavne generacije izašli su na binu kako bi se slikali, a ubrzo je odjeknula navijačka pesma „Da volim crno-bele“.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

*

Foto: Starsport

*

Foto: Starsport

BONUS VIDEO Zakucavanja Partizana za ludnicu u Pioniru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar