Foto: Starsport
Foto: Starsport

Najveći uspeh u klupskoj istoriji

Košarkaški klub Partizan je u četvrtak uveče donatorskom večerom u hotelu „Kraun Plaza“ obeležio 30 godina od osvajanja titule šampiona Evrope u Istanbulu.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su 16. aprila 1992. trojkom Aleksandra Đorđevića u finalu Kupa šampiona savladali Huventud iz Badalone 71:70 i na najlepši način krunisali nezaboravnu i neponovljivu sezonu.

Crno-beli su tada sve domaće utakmice, osim četvrtfinalnog duela sa Knorom, odigrali u Fuenlabradi.

MVP završnog turnira tada je bio Predrag Danilović, a najbolji uz njega bio je Aleksandar Đorđević, čija je trojka promenila živote svih ljudi iz Partizana.

Partizan je u čast slavne generacije upriličio donatorsko veče, a sav prihod namenjen je klupskoj fondaciji „Dobro pamtim sve“. Deo prikupljenih sredstava biće prosleđen deci poginulih rudara u Resavici i bivšim igračima crno-belih koji su skromnog materijalnog stanja.

Svečanosti su prisustvovali Željko Obradović, tada trener debitant koji je u međuvremenu osvojio još osam evroligaških titula, i članovi generacije 1992. Predrag Danilović, Ivo Nakić, Zoran Stevanović, Željko Rebrača, Vlada Dragutinović, Slaviša Koprivica, Nikola Lončar, Mlađan Šilobad, kao i mnogi drugi.

Sprečeni da prisustvuju bili su Aleksandar Đorđević, Dragan Kićanović, kao i predsednik Fuenlabrade.

Dokumentarni film posvećen istorijskom uspehu crno-belih i srpske košarke „S ljubavlju iz Fuenlabrade“ biće prikazan u subotu na Sport Klubu od 20.25 časova.

Foto: Starsport

*

Foto: Starsport

*

Foto: Starsport
Foto: Starsport

*

Foto: Starsport
Foto: Starsport

*

Foto: Starsport

BONUS VIDEO Najbolji momenti utakmice Šljonsk – Partizan

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar