Foto: AEK Insider

Navijači PAOK su spalili dres Stevana Jelovca, preminulog srpskog košarkaša koji je nosio dres AEK, barem to tvrde navijači kluba za koji je nastupao srpski as.

Do incidenta je došla na fudbalskom okršaju dva tima, a pored brojnih oduzetih zastava i drugih navijačkih rekvizita se na ogradi „Tumbe“ nalazi i dres preminulog srpskog košarkaša Stevana Jelovca koji je bio okačen naopako.

PROČITAJTE JOŠ

Ovako se u navijačkim krugovima pokazuje nepoštovanje prema rivalu i pokazuje da je oduzeto zapravo plen.

Ubrzo su se oglasili i navijači AEK koji su govorili upravo o dresu Jelovca.

„Naš grb je naša duša. Spaljivanje svetih stvari je na ovaj ili onaj način sramota za svakoga ko to pokuša i taj nema veze sa sportskom kulturom. Ovaj sramotni čin usmeren je protiv tradicije, dresa vrednosti i ideala vizantijskog AEK-a. Krađa i paljenje dresa našeg preminulog sportiste, našeg pokojnog brata Stevana, međutim, prelazi sve granice i ne možemo, a da ne iskažemo bes i ogorčenje. Sigurni smo da se i PAOK ne slaže s takvom praksom koja nije u skladu sa istorijom kluba“, stoji u saopštenju navijača tima iz Atine.

Srpski košarkaš i prvotimac AEK-a Stevan Jelovac, preminuo je od posledica moždanog udara, koji je doživeo 14. novembra 2021. godine na treningu.

Srpski košarkaš se srušio na treningu nakon čega je prebačen u bolnicu. AEK se ubrzo oglasio, uz napomenu da je stanje srpskog igrača stabilno, ali i dalje kritično.

Situacija se ubrzo dodatno zakomplikovala, a saopšteno je da je od posledica moždanog udara igrač klinički mrtav. Pre nekoliko dana Jelovac je prebačen u Srbiju, na zahtev porodice.

Danima su stizale poruke podrške i molitve za zdravlje igrača, a posebno potresnu poruku je poslala njegova sestra.

Stevan Jelovac Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ipak, posledice su bile takve da igrač nije uspeo da preživi.

Tokom karijere je igrao za Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep.

Najbolju sezonu u karijeri imao je u sezoni 2017/2018. kada je nosio dres Nožnjeg Novgoroda, a najbolju partiju u karijeri zabeležio je protiv Kaleva ubacio je 49 poena, uz 15 skokova i tako oborio rekord VTB lige, koji je sa 42 pogotka držao Kit Lengford.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je sa 28 godina i imao vrlo zapaženu rolu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

BONUS VIDEO Minut ćutanja na košarkaškoj utakmici za žrtve zemljotresa u Turskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar