Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Jorgos Printezis, legendarni grčki košarkaš, imao je posebno veče u Pireju, gde je njegov dres povučen iz upotrebe.

Dao je Printezis mnogo Olimpijakosu i zaslužio je da se njegov dres sa pobrojem „15“ nađe pod svodovima dvorane „Mira i prijateljstva“.

Nakon što je ovakvu čast imao Vasilis Spanulis, čiji je dres sa brojem „7“ takođe van upotrebe, sada je specijalno veče priređeno i Printezisu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Osećam se kao najplaćeniji košarkaš sveta, ne zato što sam zaradio najviše novca, već zato što sam dobio toliko ljubavi od vas“, rekao je vidno emotivni Jorgos.

Printezis je u najemotivnijim trenucima bio okružen majkom, suprugom i ćerkom, koje su samo ulepšale celokupan događaj.

Takođe, Printezis se u svom obraćanju prisetio mnogih ljudi koji su mu pomogli kroz karijeru, a posebnu počast odao je srpskom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću, koji je preminuo u septembru 2021. godine.

„Bio bih srećan da je Duda sada ovde. Verovao je u mene i mnogo mi je pomogao. Voleo bih da je sada sa nama“, istakao je Printezis između ostalog.

Na ovoj svečanoj ceremoniji bio je i Janis Sferopulos, bivši trener Olimpijakosa, a sada strateg Crvene zvezde.

Printezis je dres Olimpijakosa nosio od 2001. do 2009. godine, a onda opet od 2011. do 2022, osvojio je dve titule prvaka Evrope i četiri puta je bio šampion Grčke. Bio je član najbolje petorke Evrolige 2017. godine, a ima i tri titule u grčkom Kupu i još mnogo individualnih i timskih nagrada. Jednu titulu Evrolige Olimpijakosu doneo je direktno Printezis, jer je dao koš za pobedu protiv CSKA Moskve.

Da veče za Printezisa i Olimpijakos bude još lepše, pobrinuli su se igrači grčkog kluba i Makabija iz Tel Aviva.

U prijateljskoj utakmici Olimpijakos je slavio sa 84:83, a Printezis je postigao koš za pobedu na nekoliko sekundi do kraja meča. To je učinio na karakterističan način, nakon okreta u stranu sa niskog posta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar