EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Vezenkov dobrim partijama skrenuo pažnju na sebe.

Pomoćni trener Sakramento Kingsa Džej Trijano pohvalno je govorio o jednom od najboljih košarkaša Evrolige ove sezone Aleksandra Vezenkova.

Pročitajte još

Trijano je procenio da bi Bugarin bio od koristi Sakramentu naredne sezone. Kingsi inače polažu ekskluzivna prava na ovog košarkaša.

„Polažemo prava na Vezenkova u NBA ligi, ali ga dosad nisam gledao uživo. Iskoristio sam priliku da proučim njegovu igru tokom pauze u regularnom delu sezone, čuo sam da je prilično dobar. Naši čelni ljudi će odlučiti da li će Saša doći u NBA, ali i od Vezenkova zavisi. Imaće pregršt opcija, zahvaljujući izuzetnim igrama je u odličnoj poziciji“, izjavio je Trijano.

Vezenkov je lider Evrolige po prosečnom indeksu korisnosti po utakmici. Beleži 23,5 indeksnih poena po meču.

„Saša je veoma umešan košarkaš, zna kada da doda, a kada je bolje da šutira. On je kompletan igrač, veoma je inteligentan. Radujem se što ću ga gledati. Čuo sam da je potpisao novi ugovor sa Olimpijakosom, do 2025. godine. Zato je i na članovima uprave Sakramenta i Vezenkovu da donesu odluku. Verujem da bi se odlično uklopio u naš sastav. Igrao je izuzetno“, izjavio je Trijano posle pobede Olimpijakosa nad Arisom.

#social-embed_0

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja